Raketten op Israël; IDF reageert; enkele terroristen geëlimineerd

Raketten werden afgeschoten door moslimterroristen in Gaza richting Zuid-Israël. Er klonken sirenes in de stad Reim. Een raket explodeerde in een open ruimte. Geen slachtoffers of schade werd gemeld.

Dit is de vierde raket die deze week vanuit Gaza op Israëlische burgers wordt afgevuurd. Aanvullende code Rode sirenes klonken in Zikim, Ashkelon Southern Industrial Zone, Karmia, Netiv HaAssara, Ashkelon kort na 23.00 uur. De waarschuwingen werden veroorzaakt door machinegeweervuur ​​vanuit Gaza. Moslimterroristen mikten op Israëlische vliegtuigen.

Een tegenreactie liet niet lang op zich wachten. Vannacht bombardeerden straaljagers een aantal Hamas-terreurdoelen in Noord-Gaza. Volgens Arabische rapporten raakte een terrorist gewond bij de aanvallen. stakingen. Code Rode sirenes weer klonken in Zikim, Ashkelon Southern Industrial Zone, Karmia, Netiv HaAssara, Ashkelon kort na 23.00 uur tijdens de luchtaanvallen.

In tegenstelling tot wat Hamas had beloofd, met name dat de protesten aan het veiligheidshekken dat Gaza scheidt van Israël tijdelijk worden opgeschort, vonden er net zoals elke vrijdag na de moskee rellen plaats.

De terroristen verbrandden autobanden, gooiden stenen, brandbommen en granaten en probeerden zij het veiligheidshek langs de grens met Gaza te saboteren om in Israël te infiltreren en joden te vermoorden.

IDF-troepen reageren met de klassieke oproerverspreidingsmiddelen, en schoten af en toe met scherp op de belangrijkste terroristen, in overeenstemming met de regels van betrokkenheid.

Volgens Arabische rapporten werd in de buurt van Al-Awda kamp ten oosten van Khuza’a ten oosten van Khan Younis, een moslimterrorist dodelijk getroffen tijdens de gewelddadige rellen. Het door Hamas geregeerde ministerie van Volksgezondheid in Gaza bevestigde de dood van de 16-jarige terrorist Fahd Mohammed Walid al-Astal.

Bovendien namen honderden terreurfans deel aan de begrafenis van een burger terrorist die op vrijdag overleed aan zijn verwondingen die hij had opgelopen tijdens Israëlische vergeldingsacties in Gaza twee weken geleden. De 30-jarige Raed Sersawi werd geïdentificeerd als een lid van de gewapende vleugel van de Islamitische Jihad-terreurgroep, aka de al-Quds Brigades (plaatje hieronder):


Bronnen:

♦ naar een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at civilians in southern Israel” en een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in Gaza in response to rocket fire” en een artikelMuslim terrorist shot and eliminated during Friday riots along the Gaza border” van 29 november 2019 op de site van Behind The News (BTN)

Een gedachte over “Raketten op Israël; IDF reageert; enkele terroristen geëlimineerd

  1. Ik kan niet begrijpen waarom Israël niet veel grootschaliger terug slaat na een palestijnse terreurdaad. Als de IDF nou direct dat hele pallestijnse verzet met wortel en tak (en de mensen) uitroeit, wordt de bereidheid tot gewapende strijd tegen Israël alleen maar minder . Gaan ze toch door, dan nog groot schaliger tot een totale oorlog toe.
    Met palestijjnse terroristen en de landen die hen openlijk of in het geniep steunen, is geen vrede mogelijk. Treed ze met de wapens in de hand tegemoet en vernietig ze.

    Like

Reacties zijn gesloten.