Palestijnse prof: Joden kwamen als ‘indringers 70 jaar geleden’, geen bewijs van Joden vóór die tijd

Uit het psychologische profiel van Adolf Hitler, Reichsführer:

Zijn primaire regels waren: nooit toestaan dat het publiek afkoelt; nooit een fout of ongelijk toegeven; nooit toegeven dat er misschien iets goeds huist in uw vijand; nooit ruimte laten voor alternatieven; nooit schuld aanvaarden; concentreer op één vijand tegelijk en verwijt hem alles wat verkeerd gaat, de mensen geloven een grote leugen sneller dan een kleine, en als je die vaak genoeg herhaalt, zullen mensen die vroeg of laat geloven.

Als de feiten zeggen wat ze zijn, de feitelijke waarheid dus, en je vindt dat niet leuk, kan je het ook proberen met leugens, moeten de Palestijnen wel gedacht hebben. En conform Hitler’s paradigma wordt een grote leugen sneller geloofd dan een kleine.

Het beleid van de Palestijnse Autoriteit is om routinematig de hele Joodse geschiedenis in het Land van Israël te ontkennen. Joden waren hier nooit, zegt de PA, totdat ze kwamen en Palestina ‘bezetten’ in 1948.

Palestinian Media Watch heeft gedocumenteerd dat de PA gewoonlijk de authenticiteit van de vele archeologische artefacten en niet-bijbelse bronnen weerlegt die getuigen van de joodse aanwezigheid en natie duizenden jaren geleden.

Hierna volgen drie recente voorbeelden van deze Palestijnse ontkenning van Joodse aanwezigheid en geschiedenis, waaruit blijkt dat de politieke boodschap van de PA die tientallen jaren door Palestijnse leiders is doorgegeven, met succes is overgenomen en zelfs door Palestijnse academici wordt herhaald.

Riyad Al-Aileh, een Palestijnse docent politieke wetenschappen aan de Al-Azhar Universiteit, verklaarde dat Joden pas kwamen als ‘indringers 70 jaar geleden.’ In een uitzending op de Palestijnse openbare omroep PA TV van 6 november 2019 zei de Palestijnse prof:

De joden beweren dat ze 2000 jaar geleden in Palestina waren. Als we naar de geschiedenis kijken, zullen we zien dat ze in het verleden niet in Palestina waren, maar eerder als indringers minder dan 70 jaar geleden. Gedurende deze 70 jaar zijn ze indringers geweest, zoals de Hyksos, de Byzantijnen, de Perzen en het [Britse] kolonialisme. Het Kanaänitische Palestijnse volk is er sindsdien in geslaagd die indringers te verslaan en in dit land te blijven [leven].

In navolging van deze bewering beweerde Abir Zayyad, een archeoloog en lid van Fatah’s vestiging in Jeruzalem, ten onrechte dat er ‘geen archeologisch bewijs’ van joden in Palestina is gevonden. In het programma ‘Jerusalem, The Scent of History’ op de Palestijnse openbare omroep PA TV van 7 november 2019 zei de Palestijnse archeoloog:

We hebben geen enkel archeologisch bewijs gevonden van de aanwezigheid van de kinderen van Israël in Palestina in deze historische periode 3000 jaar geleden, noch in Jeruzalem, noch in heel Palestina.

Ook de Palestijnse auteur Haidar Massad herhaalde de leugen van de PA dat “de kinderen van Israël nooit in Palestina waren.” In het programma ‘Palestina: De Ochtend’ op de Palestijnse openbare omroep PA TV van 6 oktober 2019 zei Haidar Massad:

Ik schreef een roman genaamd The Palace die werd gepubliceerd in 2019. Deze roman… gaat over de vervalsing van de historische geografie in het Zionistische en Talmoedische (dwz Joodse) verhaal … De lezer kan vaststellen … dat in dit land, Palestina, dat altijd Arabisch is geweest – de kinderen van Israël er nooit zijn geweest.

PA-functionarissen blijven deze valse claims tegen de Palestijnen herhalen. Onlangs documenteerde PMW dat de PA-minister van Cultuur de Palestijnen leerde dater niets in de geschiedenis is dat deze aanwezigheid bewijst. Ze hebben geen enkele steen gevonden.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik en Itamar Marcus “The Jews came as “invaders 70 years ago,” no evidence of Jews before then” van 29 november 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

3 gedachtes over “Palestijnse prof: Joden kwamen als ‘indringers 70 jaar geleden’, geen bewijs van Joden vóór die tijd

 1. Dat dit soort mensen gestudeerd hebben en zo ontzettend dom zijn gebleven is mij steeds weer een raadsel.

  Alweer een bewijs dat haat stompzinnigheid (dom is een te groot compliment voor dit soort idioten) bevordert.

  Zij hebben hier blijkbaar een cult van gemaakt anders is het niet te verklaren.

  Like

 2. Ik heb tot op heden 159 artikels gepuliceerd in de rubriek ‘Archeologie’ https://brabosh.com/category/archeologie/

  Dat ze daar maar eens gaan kijken hoe kort ‘Palestijnen’ bestaan in Israël (sinds 1964?) en hoeveel duizenden jaren doorlopende Joodse aanwezigheid gedocumenteerd wordt in de geschiedenis van de Joodse staat.

  Like

 3. Een palestijnse prof verklaart………..
  Ja, dat verklaart alles!
  Jodenhaat // Israelhaat maakt dom.

  Hoe harder ze schreeuwen tegen Israel/Joden hoe minder ze weten over Israel/Joden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.