Rabbijnen vragen het volk om te bidden voor regen in het Land van Israël

Plaatje hierboven: Jeruzalem – Opperrabbijnen Yitzhak Yosef en David Lau verzochten het Israëlische volk om verschillende gebeden te reciteren vanwege de recente afwezigheid van regen [beeldbron: The Times]

Officieel zou het regenseizoen in Israël beginnen in oktober. De ongebruikelijk warme en droge temperaturen zullen naar verwachting de komende dagen aanhouden. De temperaturen in noordelijke gebieden zijn naar verwachting 6 graden warmer dan seizoensgebonden.

Volgens de voorspelling van de Autoriteit voor Natuurbescherming zullen deze week ‘sharav’ hittegolfomstandigheden heersen. De autoriteit, samen met de Israel Fire & Rescue Service, maakt zich zorgen over het uitbreken van branden vanwege de ongewoon droge omstandigheden in de natuurreservaten.

Bidden voor regen
De rabbijnen en rabbijnse rechters van de chassidische beweging van Belz riepen deze donderdagochtend 28 november de mensen op om de invoeging van Vaanenu in het Shema Koleinu-gebed te reciteren tijdens de stille lezing van het staande gebed van Amidah omdat het is gestopt met regenen.

In een brief gepubliceerd in de chassidische publicatie Hamahane Haharedi, lazen de rabbijnen dat:

Sinds het begin van de nieuwe maand Kislev is aangebroken en de hemel is gestopt met het verzadigen van de aarde met zegeningen van regen, moeten we wakker worden uit onze diepe slaap en huilen haar de Heilige, gezegend zij Hij om zijn goede schatkist voor ons te openen.

Op het Woodstock festival, dit jaar 50 jaar geleden (15 tot 18 augustus 1969), was er zeker geen tekort aan regen, integendeel. Met de ‘Rain Chant‘ hoopten de festivalgangers het te doen ophouden met regenen. Wat goed is voor de een is soms slecht voor de ander…


Bronnen:

♦ naar een artikelBelz Rabbis: Add prayer for when rains stop” van 28 november 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsrael’s Weather Includes an Unseasonable Sharav Heatwave” van 10 november 2019 op de site van The Yeshiva World

♦ naar een artikel van Ashley “So, does it rain in Israel?” op de site van I Google Israel

Een gedachte over “Rabbijnen vragen het volk om te bidden voor regen in het Land van Israël

Reacties zijn gesloten.