Na beschieting met raketten vanuit Gaza valt de IDF Hamas-doelen aan in de noordelijke Strook

IDF straaljagers en vliegtuigen troffen een aantal Hamas-terreurdoelen in de noordelijke Gazastrook woensdagochtend vroeg nadat twee raketten op Zuid-Israël werden afgevuurd, zei de IDF-woordvoerder van de IDF. Onder de beoogde sites was een ondergrondse infrastructuur.

De IDF houdt de Hamas-terreurorganisatie verantwoordelijk voor gebeurtenissen die plaatsvinden in de Gazastrook en daaruit voortkomen. Hamas zal de gevolgen dragen voor acties tegen Israëlische burgers,” zei de IDF.

Minister van Onderwijs Rabbi Rafi Peretz verwees naar de recente escalatie in de Gazastrook: “Zoals ik al eerder zei, moeten we het niet ‘druppelen’ noemen. Als wij niet slapen ’s nachts, zullen zij ’s nachts ook niet slapen.

De aanval, rond 6:00 uur, was de tweede luchtaanval op Hamas-doelen binnen enkele uren. Op dinsdagnacht troffen IDF-straaljagers een aantal Hamas-terreurdoelen in de zuidelijke Gazastrook, waaronder een wapenfabriek.

Hamas-woordvoerder Fawzi Barhoum zei gisteravond over de IDF-aanvallen in de Gazastrook: “Als de Israëlische vijand denkt dat het bombarderen van Hamas’ posten een nieuwe equatatie zal creëren in de strijd tussen ons, heeft hij het mis.

Rond middernacht klonk een Rood Alarm-sirene in Ashkelon, maar bij onderzoek werd het duidelijk dat het een vals alarm was. Op dinsdagavond, rond 20:50 uur, werden sirenes gehoord in Sderot en in gemeenschappen in de regionale raad van Shaar Hanegev. De Iron Dome onderschepte een van de twee raketten wie werden afgevuurd vanuit de Gazastrook.

Burgemeester Alder Davidi van Sderot riep Netanyahu op een krachtig militair antwoord te geven op de raketvuur in zijn stad:

Premier Binyamin Netanyahu, u hebt twee weken geleden opdracht gegeven om een ​​tikkende bom in Gaza te verspreiden. Vanavond werden twee raketten op Sderot afgeschoten. Als u niet oproept tot een krachtig en krachtig antwoord om de ploeg te elimineren die de raketten in onze richting heeft afgeschoten, zult u in uw gebrek aan antwoord bewijzen dat ju Hamas en Jihad immuniteit geeft.

Premier Binyamin Netanyahu gaf later op de avond commentaar op het raketvuur in het zuiden. “Als iemand in Gaza denkt dat hij zijn hoofd kan verheffen na Operatie Black Belt – hij vergist zich. We zullen krachtig reageren op elke aanval op ons en de veiligheid van Israël op alle fronten blijven handhaven“, zei hij.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli fighter jets bomb terror targets in response to rockets attack from Gaza” van 26 november 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF attacks Hamas targets in Gaza” en een artikelPeretz: If we don’t sleep at night, they won’t sleep at night in Gaza” en een artikelHamas: We have capability to bring more failure to Israeli occupation” van 27 november 2019 en een artikel van Ido Ben Porat “‘You don’t fire at the State of Israel and come out clean’” op de site van Arutz Sheva

 

Een gedachte over “Na beschieting met raketten vanuit Gaza valt de IDF Hamas-doelen aan in de noordelijke Strook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.