Oberlin College Studenten richten memoriaal op voor gedode Palestijnse Islamitische Jihad-terroristen

Een anti-Zionistische studenten orgaisatie aan het Oberlin College in Ohio (VS) hebben vorige week een gedenkteken opgericht ter herdenking van de dood van meerdere Palestijnse islamitische Jihad-terroristen (plaatje hierboven).

Oberlin Students for a Free Palestine (SFP) deelde donderdag in een Facebook-bericht dat het een display had geïnstalleerd ter ere van de 34 Palestijnen die vorige week door Israëlische raketten zijn gedood, in Wilder Bowl, een centrale buitenruimte op de campus waar studenten vaak samenkomen.

Een bord met uitleg op het paneel verklaarde:

Vorige week ontketende Israël gewelddadige luchtaanvallen op de Gazastrook om Bahaa Abu al-Atta en zijn vrouw op dinsdag 12 november te vermoorden. Daarbij werden 34 ongewapende Palestijnse burgers gedood, waaronder 8 kinderen. Oberlin Studenten voor een Vrij Palestina (SFP) en Oberlin Jewish Voice for Peace hebben deze installatie gemaakt om het leven te herdenken van deze 34 Palestijnen die stierven door toedoen van het zionistische kolonialisme. We vermelden de namen en leeftijden van degenen die verloren zijn gegaan op elke zwarte vlag.

De beschuldiging stemt niet overeen met de tol die wordt gedeeld door internationale waarnemers en de betrokken partijen, waaronder die in de Gazastrook, die grotendeels erkennen dat de meerderheid van de slachtoffers leden waren van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ).

De PIJ is een door Iran gesteunde terroristische organisatie die op de zwarte lijst staat van de Verenigde Staten, Europese Unie en anderen. De terreurgroep wil Israël vervangen door een islamitische Palestijnse staat en heeft de verantwoordelijkheid genomen voor zelfmoordaanslagen en andere aanvallen op Israëlische burgers.

‘Ongewapende Palestijnse burgers’
De 48-uur durende strijd tussen Israël en de Palestijnse Islamitische Jihad-terreurgroep op 12 en 13 november jongstleden, genaamd Operation Black Belt, begon met de eliminatie van Al Quds Brigadecommandant Abu al-Atta van de Islamitische Jihad. Daarop vuurden de Al Quds Brigades ca. 460 raketten en mortiergranaten af op Israël wat vergeldingsaanvallen door de Israëlische strijdkrachten teweegbracht.

Tijdens Op. Black Belt werden 34 personen gedood waarvan tenminste 16 terroristen. Onder hen zeker één terrorist van Hamas, Ahmed Abdel al-A’al, hoewel de Al Qassam Brigades (Hamas) zich onthielden van de strijd. Naast PIJ-commandant Abu al-Atta sneuvelden nog eens 14 andere Brigadisten van Islamitische Jihad zoals de Arabisch-talige website (https://saraya.ps) van de Al Quds Brigades heden onthult:

‘Ongewapende Palestijnse burgers’

Vergeleken met de vorige gevechten tussen Israël en terreurgroepen in de Strip, had dit meest recente conflict een iets hoger Palestijns dodental in het algemeen – 34 vorige week, vergeleken met de volgende hoogste, 27 in mei, volgens het door Hamas gerunde ‘Ministerie van volksgezondheid’, en een veel groter percentage gedode Palestijnse burgers.

Het leger zei aanvankelijk dat het geloofde dat ongeveer 25 dodelijke slachtoffers terroristen waren, waaronder Abu al-Ata; Mensenrechtenfunctionarissen zeiden dat 18 leden van terreurgroepen tot de 34 doden behoorden, of 52 procent.

Ter vergelijking: in de tweedaagse strijd van de IDF begin mei waarbij 27 mensen werden gedood door Israëlisch vuur, waren minstens 17 leden van terreurgroepen, of 63% – acht van hen uit de islamitische Jihad, vijf uit Fatah, twee uit Hamas en een lid van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), volgens het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Centre, een Israëlische denktank.


Bronnen:

♦ naar een artikelOberlin College Students Erect Memorial to Palestinian Islamic Jihad Terrorists” van 24 november 2019 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Bradley Evans “Ohio College Students Put Up Memorial Display for Slain ‘Islamic Jihad’ Terrorist, Others Killed in Airstrike” van 25 november 2019 op de site van The Western Journal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.