Sinterklaas en Zwarte Piet uit Qatar op visite om 7,5 miljoen dollars uit delen aan Gazanen

Palestijnse Arabische bronnen meldden zondagavond dat afgevaardigde Qatarese gezant Khaled al-Hardan de Gazastrook was binnengekomen. Naar verluidt zal hij naar verwachting 7,5 miljoen dollar (6,8 miljoen euro) overmaken aan behoeftige inwoners van Gaza als onderdeel van de maandelijkse subsidie ​​die Qatar aan Gaza verstrekt met toestemming van Israël.

Israël heeft eerder verschillende termijnen van $ 15 miljoen aan Qatarese geld toegestaan ​​om Gaza binnen te komen. Het geld zou in zes termijnen zijn verdeeld, maar Israël stelde de derde uit na de schietpartij op een IDF-soldaat door een terrorist uit Gaza. Premier Binyamin Netanyahu en het veiligheidskabinet keurden vervolgens de overdracht van de derde tranche goed, maar Hamas weigerde het geld te accepteren ‘in reactie op het bezettingsbeleid’.

Plaatje hierboven: Op vrijdag 21 december 2018 deelde de Kerstman snoepgoed uit aan de Gazaanse kinderen die ‘heel braaf’ waren geweest dat jaar door wekelijks rel te schoppen aan het veiligheidshekken met Israël. “Kill the Jews!” zei de wijze man als ultiem advies aan de pubers. De galante peetvader uit Qatar schonk tevens bloemen aan het talrijk opgekomen publiek van vrouwelijke jihadisten [beeldbron: Ma’an News Agency]

Na kritiek op het Qatarese geld dat naar Hamas gaat, heeft de Qatarese gezant aangekondigd dat zijn land niet langer salarissen van Hamas-werknemers in Gaza zal financieren en in plaats daarvan de resterende $ 60 miljoen aan hulp zal doneren, meestal via programma’s van de Verenigde Naties. De 600 miljonairs die Gaza rijk is hebben al geprotesteerd tegen deze maatregel.

In augustus zei de gezant, Mohammed al-Emadi, dat de honderden miljoenen dollars van het Golf emiraat aan Gaza en zijn contacten met zowel Hamas als Israël helpen een nieuwe catastrofale oorlog te voorkomen. Echter enkele maanden later was het op 12 en 13 november opnieuw oorlog met Islamitische Jihad dat toen ca. 460 raketten afvuurde naar willekeurige burgerdoelwitten in Israël.

Eerder deze maand meldde de Libanese krant Al-Akhbar echter dat Qatar zal stoppen met het verstrekken van financiering aan Hamas in 2020.

Money for Gaza
een parodie van Israellycool


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Report: Deputy Qatari envoy enters Gaza – Deputy Qatari envoy reportedly expected to transfer funds to needy residents in Gaza” van 25 november 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelQatari envoy says funds for Hamas helping prevent new Gaza war” van 25 augustus 2019 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.