Netanyahu benadrukt de DUBBELE oorlogsmisdaden in Gaza die het Westen negeert

Premier Benjamin Netanyahu ontmoette op woensdagavond 13 november ’19 een hoge delegatie van AIPAC-leden op het kantoor van de premier in Jeruzalem. De premier bracht de delegatieleden op de hoogte van de situatie in Gaza en zei:

Het belangrijkste onderscheid in het internationale recht en met name de oorlogsregels is dat hier een scheidslijn is. Aan de ene kant staan ​​strijders; Aan de andere kant zijn niet-strijders. Men kan niet vechten tegen mensen die onschuldige burgers zijn. Je kunt die lijn per ongeluk overschrijden, maar je kunt hem niet opzettelijk overschrijden. Als je je opzettelijk op burgers richt, is dat een oorlogsmisdaad. De vraag is, waarom zullen de VN en de rest van de wereld de oorlogsmisdaden in Gaza niet veroordelen? De DUBBELE oorlogsmisdaden?

Bibi benadrukte:

Terroristen, inclusief de terroristen in Gaza, doen iets heel anders. Ze richten zich doelbewust op burgers. Ze richten zich op onze steden; Ze richten zich op Ashkelon, zoals ze vandaag deden. Ze richten zich op de gemeenschappen rond Gaza. Ze richten zich op Tel Aviv. Ze richten zich op Jeruzalem. Ze richten zich doelbewust op burgers. Dat is een oorlogsmisdaad. Nu plegen ze een tweede oorlogsmisdaad. Ze richten zich niet alleen op burgers, ze verstoppen zich achter burgers in burgergebieden, zodat ze weten dat wij, die proberen om geen burgers te raken, hen niet zullen raken in hun schuilplaatsen. Dus ze plegen een dubbele oorlogsmisdaad. Ze richten zich op burgers en verstoppen zich achter burgers en proberen in feite een veilige situatie te krijgen waarin ze dit kunnen blijven doen.

Premier Netanyahu verwees naar de uitspraak van de rechtbank van de Europese Unie tegen Israël en zei dat hoewel de EU ervoor kiest zich niet bij de sancties tegen Iran te voegen, het economisch-diplomatieke beperkingen oplegt aan Israël, aka de economische boycot van Israëlische producten afkomstig uit gebieden voorbij de Groene Lijn.

De premier bedankte de Amerikaanse regering en Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo voor hun sterke standpunt naast Israël in deze kwestie. Sommige wereldleiders zijn zich tenminste toch bewust van de waarheid. Nederland en België bv. al niet, maar dat zijn dan ook geen wereldleiders maar gewillige schapen van de oliebaronnen in Arabistan en Iran.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Avi Abelow “Netanyahu highlights the double war crimes in Gaza that the West ignores” van 24 november 2019 op de site van Israel Unwired

♦ naar een artikelPM Netanyahu meets with senior AIPAC delegation” van 13 november 2019 op de site van Israel Ministry of Foreign Affair (IMFA)

♦ naar een artikel van Bassam Tawil “Hamas War Crimes against Israel, Palestinians” van 18 maart 2019 op de site van The Gatestone Institute

♦ naar een artikelICC says Israel, Hamas acts on Gaza border may be war crimes” van 8 april 2018 op de site van PBS News Hour

♦ naar een artikelAmnesty International: Hamas committed war crimes against Gaza civilians” van 27 mei 2015 op de site van Reuters

Een gedachte over “Netanyahu benadrukt de DUBBELE oorlogsmisdaden in Gaza die het Westen negeert

  1. Het Westen heeft het véél te druk met de misdaden van Joodse ‘producten uit settlements’ om zich bezig te houden met palestijnen die bewust Joden willen vermoorden…..want dat is tenslotte een blad uit hun eigen bestseller.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.