Miss Irak 2017 haalt in de VN de hele vergadering door de mangel omtrent anti-Israël bias

Plaatje hierboven: Las Vegas, VS, 26 november 2017: “Peace and Love from Miss Iraq and Miss Israel“. Een plaatje van Miss Israel, Adar Gandelsman (links) uit Ashkelon en van Miss Irak, Sarah Eedan (rechts) tijdens de 66ste Miss Universe verkiezingen. Het was de eerste keer in 45 jaar dat een vrouw uit Irak deelnam aan dergelijke verkiezingen [beeldbron: India]

Sarah Eedan (of Idan), Miss Universe Irak 2017, deed opnieuw iets moedigs. Hoewel ze doodsbedreigingen ontving voor het plaatsen van een foto van haar bij Miss Israel op sociale media een paar jaar geleden, en hoewel ze niet langer terug kan naar Irak, is ze nog steeds bereid om op te komen voor de waarheid.

Ze riep alle Arabische landen bij de VN om hun antisemitisme en volledige haat tegen Israël. Al deze Arabische landen verspreiden leugens over Israël en de ‘misdaden’ die ze begaan tegen Palestijnse Arabieren. Maar dat kon niet verder van de waarheid zijn! En Idan kwam om de feiten te delen.

De waarheid is dat de media de waarheid niet vertellen. Ze vertelden deze niet toen Hamas in één weekend 700 raketten op Israël afvuurde. Ze verhaalden nooit wanneer Hamas Palestijnse Arabieren als menselijke schilden gebruikt.

Sarah bracht nog een ander belangrijk punt naar voren: de antwoorden van Israël zijn precies dat – een reactie op iets dat door de andere partij was aangezet. De reacties van Israël zijn zelfverdediging. Maar alle media zullen je laten zien dat de mensen zijn vermoord terwijl Israël zichzelf probeerde te verdedigen.

Ze laten je nooit de dappere jonge Israëlische soldaten zien die zijn vermoord door terroristen. Ze laten je nooit de kinderen zien die zijn vermoord omdat ze joods zijn. De media zullen je er nooit over vertellen. Maar Miss Irak wel.

Video UN Clash:
Miss Iraq Sarah Idan Calls Out Abuses By Iraqi Government


Bronnen:

♦ naar een artikel van Leah Rosenberg “Miss Iraq slams the UN with this booming speech about Israel” van 8 juli 2019 op de site van Israel Unwired