Strijd tegen islamitische terreur en antisemitisme loopt verder in Judea & Samaria

Hoewel Operation Black Belt van 12 en 13 november succesvol werd afgesloten, gaat de strijd op het terrein gewoon verder tegen Hamas en de Islamitische Jihad, in het bijzonder in Judea & Samaria waren deze Gazaanse terreurgroepen vaste voet aan de grond trachten te krijgen om aldus vanuit twee fronten Israël te belagen met terreur en raketten.

60 terroristen opgepakt
De Israel Defense Forces (IDF) hebben de voorbije week een aantal missies uitgevoerd “om de burgers van de naties te beschermen tegen degenen die hen kwaad willen doen.” Volgens een verklaring van de IDF hield het leger 60 verdachte terroristen aan in Judea en Samaria.

Bovendien heeft de IDF tienduizenden sjekels in beslag genomen om terreuractiviteiten te financieren en wapens aan te kopen. De wapens bleken te worden gebruikt voor terreuraanslagen of criminele activiteiten, waarvan de laatste niets minder is geworden dan een epidemie in Arabische steden.

Als onderdeel van een lopende campagne tegen illegale wapens hebben de grenspolitie en IDF-troepen negen wapens en munitie in beslag genomen in de Arabische dorpen Judea en Samaria. De vondsten werden overgedragen aan veiligheidstroepen. Het Israëlische leger heeft de lucht ook beveiligd tegen mogelijke terroristische aanslagen.

Islam-leider veroordeeld in Haïfa
Ook deze week werd moslimterrorist Raed Salah, chef van de radicale Noordelijke Tak van de Islamitische Beweging, veroordeeld voor het aanzetten tot terrorisme door het gerechtshof van Haifa. Salah werd ook schuldig bevonden aan illegale opname vanwege zijn leiderschapsregel in de terreurgroep. De Noordelijke Tak werd in november 2015 door de Israëlische regering verbannen vanwege nauwe banden met Hamas en de Moslimbroederschap.

Na de veroordeling werd het hof van Haifa veranderd in een terreurparade, met moslimterroristen die beloofden Joden te vermoorden om ‘Jeruzalem met geest en bloed te verlossen’. Onder de terreurfans die hun steun kwamen betuigen voor de terreurleider bevonden zich verschillende parelmentsleden van de Joint List aka de Gezamenlijke Arabische Lijst die bij de laatste verkiezingen op 17 september 2019 13 zetels (op 120) behaalden in de Knesset.

Salah werd gearresteerd en aangeklaagd in augustus 2017 voor het prijzen van drie islamitische Israëlische burgers die twee Druzische politieagenten (Haiel Sitawe en Kamil Shnaan) hadden in een terreuraanslag op de Tempelberg in Jeruzalem op 14 juli 2017. Hij werd na tien maanden gevangenisstraf vrijgelaten voor huisarrest. Hij werd eerder veroordeeld en zat een tijd in de cel voor het aanzetten tot geweld en racisme over een haatpreek die hij in 2007 in Jeruzalem hield.

IDF Operation Black Belt
De 48-uur durende strijd tussen Israël en de Palestijnse Islamitische Jihad-terreurgroep op 12 en 13 november jongstleden, genaamd Operation Black Belt, begon met de eliminatie van Al Quds Brigadecommandant Abu al-Atta van de Islamitische Jihad. Daarop vuurden de Al Quds Brigades ca. 460 raketten en mortiergranaten af op Israël wat vergeldingsaanvallen door de Israëlische strijdkrachten teweegbracht.

Tijdens Op. Black Belt werden 34 personen gedood waarvan tenminste 16 terroristen. Onder hen zeker één terrorist van Hamas, Ahmed Abdel al-A’al, hoewel de Al Qassam Brigades (Hamas) zich onthielden van de strijd. Naast PIJ-commandant Abu al-Atta sneuvelden nog eens 14 andere Brigadisten van Islamitische Jihad zoals de Arabisch-talige website (https://saraya.ps) van de Al Quds Brigades heden onthult:

Vergeleken met de vorige gevechten tussen Israël en terreurgroepen in de Strip, had dit meest recente conflict een iets hoger Palestijns dodental in het algemeen – 34 vorige week, vergeleken met de volgende hoogste, 27 in mei, volgens het door Hamas gerunde ‘Ministerie van volksgezondheid’, en een veel groter percentage gedode Palestijnse burgers.

Het leger zei aanvankelijk dat het geloofde dat ongeveer 25 dodelijke slachtoffers terroristen waren, waaronder Abu al-Ata; Mensenrechtenfunctionarissen zeiden dat 18 leden van terreurgroepen tot de 34 doden behoorden, of 52 procent.

Ter vergelijking: in de tweedaagse strijd van de IDF begin mei waarbij 27 mensen werden gedood door Israëlisch vuur, waren minstens 17 leden van terreurgroepen, of 63% – acht van hen uit de islamitische Jihad, vijf uit Fatah, twee uit Hamas en een lid van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), volgens het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Centre, een Israëlische denktank.


Bronnen:

♦ naar een artikel60 wanted terrorists arrested over the weekend in Judea and Samaria – Weapons seized” en een artikelChief of the Islamic Movement terror group convicted of incitement to terrorism” van 24 november 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelIDF Nabs 60 Terror Suspects, Seizes Weapons and Cash” van 24 november 2019 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Islamic Movement Leader Convicted (Again) of Incitement to Terror” van 24 november 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Judah Ari Groos “Operation Black Belt was a departure from previous rounds of fighting in Gaza” van 17 november 2019 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.