Twee Argentijnse universiteits professoren beschuldigd van antisemitisch doceren

Plaatje hierboven: Merida, Venezuela, 28 november 2012. Antisemitische graffiti: “Joden ga naar huis!” (Judios Go Home!). Het opschrift werd ondertekend met het gekende logo hamer-en-sikkel van de extreemlinkse beweging JCV van sovjet-origine [bron].

Een Argentijnse universiteit heeft twee professoren veroordeeld voor posts op sociale media waarin kritiek werd geleverd op ‘dubbele loyaliteit’ en zeiden: ‘Zionistisch jodendom is de grootste catastrofe voor de mensheid.’

Het antisemitische schotsschrift De Protocollen van de Wijzen van Zion wordt eveneens in het Spaans verkocht onder de titel Los Protocolos de los Sabios de Sion en is in héél Zuid-Amerika nog steeds een bestseller.

Op woensdag publiceerde de leiding van de Universiteit van Cuyo, gelegen in het noordwesten van Argentinië, een resolutie die de professoren ‘discriminerend en promotors van antisemitisme’ noemde. De resolutie komt na een jarenlang onderzoek van Julio Alejandro Neme Dorah en Silvia Sassola.

Op 1 mei riep Julio Alejandro Neme Dorah, die Arabische studies doceert, op tot een opstand tegen “Talmoedistische woekeraars“. Neme Dorah wordt regelmatig geïnterviewd door een campusprogramma genaamd Arab Debate en beweert dat:

Het Zionistische jodendom is de grootste catastrofe voor de mensheid. Die Talmoedistische woekeraars, meesters van de leugen, ze vergiftigen elk volk en zijn de vijanden van de mensheid. De Talmoed en Thora zijn het echte zwaard van Damocles.

Silvia Beatriz Sassola, een journaliste en redactrice van het universiteitblad, beschuldigde Argentijnse joden van ‘dubbele loyaliteit’ en heeft andere antisemitische stereotypen geuit. De resolutie vraagt ​​dat beide professoren werken ‘met betrekking tot culturele diversiteit’ worden geschorst. Het vereist ook dat Sassola de naam van de universiteit verwijdert uit zijn Twitter-bio.

De Argentijnse joodse politieke overkoepelende organisatie DAIA en het Centro Simon Wiesenthal dep. Latino America hebben de resolutie gestuurd naar de organisatoren van een aanstaande conferentie georganiseerd door Neme Dorah genaamd ‘Van Versailles naar Gaza‘. Ze vragen dat het evenement wordt geannuleerd.

Vorig jaar markeerde het Wiesenthal Center de antisemitische toespraak van de professoren in een brief aan de universiteitsbestuur. “De resolutie zorgt ervoor dat universitaire campussen niet de voedingsbodem zijn voor discriminatie en het aanzetten tot haat,” zei Shimon Samuels, directeur van het centrum voor internationale betrekkingen, in een verklaring.


Bronnen:

♦ naar een artikelArgentine university condemns 2 professors for being ‘promoters of anti-Semitism’” van 22 november 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelWiesenthal Center Denounces Antisemitism at the Argentine National University of CUYO” van 9 mei 2019 op de site van The Simon Wiesenthal Center

♦ naar een artikel van Pablo Mannino “La Universidad Nacional de Cuyo advirtió a profesores por actitudes discriminatorias hacia los judíos” van 22 november 2019 op de site van La Nacion

2 gedachtes over “Twee Argentijnse universiteits professoren beschuldigd van antisemitisch doceren

 1. Zo is dat. Eerst was er het Jodendom, gevolgd door de lauwe kopij de Oosters Christen Orthodoxe Kerk, vervolgens de Roomse Kerk en zijn honderden aftreksels (de ene al wat bedenkelijker dan de andere) en enkele eeuwen later de agressieve en compleet mislukte kopij Islam.

  Het is geen toeval dat ze allemaal Abraham als zijnde hun stamvader kozen. Honden doen ook altijd hun gevoeg op de plaats van hun voorganger om het veroverde terrritorium te claimen.

  Maar het origineel, het zuivere Jodendom, is alive and kicking. Am Ysrael Chai ! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Die 2 Argentijnse professoren gaan natuurlijk over een maand de geboorte van de Joodse baby Jehushuah, zoon van Miriam & stiefvader Jozef (Jossie) vieren.

  Ik moet altijd lachen als ik al die onbenullen hoor met hun Jodenhaat gezwets, terwijl ze zelf de Joden én het Joodse land vereren in hun gebeden & kerken.

  Hoe ze het ook draaien of keren……al die fanatieke Jodenhaters zijn uiteindelijk allemaal bekeerde Joden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.