250 Israëlische rabbijnen stuurden een dankbrief naar de Amerikaanse president Donald Trump

Een groep van 250 rabbijnen in Israël ondertekende en stuurde deze week een brief aan de Amerikaanse president Donald Trump, waarin ze hun felicitaties en dank uitten voor zijn beslissingen over het buitenlands beleid ten aanzien van de staat Israël.

De brief werd onmiddellijk na de meest recente verklaring van staatssecretaris Mike Pompeo verzonden, waarin werd verklaard dat de Verenigde Staten de oprichting en het bestaan ​​van joodse gemeenschappen in Judea en Samaria niet in strijd acht met het internationale recht.

De brief, geschreven en ondertekend door Tzfat Opperrabbijn Shmuel Eliyahu, werd ondertekend door de Opperrabbijnen van Israel, Rabbi David Lau en Rabbi Yitzhak Yosef, evenals senior rabbijnen zoals Rabbi Chaim Druckman, Rabbi Shlomo Aviner, Rabbi Yaakov Shapira en anderen .

De tekst van de brief luidt als volgt:

De heer Donald Trump, president van de Verenigde Staten
The White House, Washington D.C.
Verenigde Staten van Amerika

Geachte heer President,

Meer dan 2500 jaar geleden had de profeet Jeremia een visioen: “U zult nog wijngaarden planten in de Samarische heuvels.” Op de heuveltoppen van Judea zei Jeremia: “Ze zullen dit opnieuw zeggen in het land van Juda en in zijn steden, Wanneer ik hun fortuin herstel: ‘De Heer zegene u, verblijfplaats van gerechtigheid, o heilige berg!'”

We zijn gezegend met de verdienste van het leven in een generatie waarin deze profetieën en alle bijbelse profetieën de een na de ander tot bloei komen. Ongeveer 130 jaar geleden begonnen Joden van over de hele wereld terug te keren naar het Land Israël. 72 jaar geleden hebben we het juk van buitenlandse heerschappij afgeschud. 52 jaar geleden keerden we terug naar Jeruzalem, naar Hebron en naar de andere steden van Samaria en Judea.

Onze vijanden rusten niet; Ze blijven er alles aan doen om dit proces te stoppen. Maar God beloofde onze voorvader Abraham: “… uw kinderen zullen de poorten van hun vijanden beërven,” en we hebben met onze eigen ogen de vervulling door ons gezien van Gods belofte: “En vijftig van u zullen honderd overwinnen, en een honderd van u zullen duizend overwinnen en uw vijanden zullen voor uw zwaard vallen.”

We verheugen ons vooral in de zegeningen van vrede: het land Israël draagt ​​overvloedige vruchten; De economie van Israël wordt met de dag die voorbijgaat robuuster; De naties van de wereld zijn begonnen de missie van Israël te erkennen om zegeningen aan de hele wereld te brengen – om geloof te brengen, gerechtigheid te versterken en vrede te brengen. Twee jaar geleden verdienden we erkenning, door u en door de Verenigde Staten van Amerika, van de centrale ligging van Jeruzalem, en nu hebben we erkenning verdiend voor de wettigheid van de Joodse vestiging in Judea en Samaria.

De Verenigde Staten van Amerika hebben de verdienste de eerste te zijn die de oprichting van de moderne staat Israël ondersteunt. De presidenten van de Verenigde Staten hebben de verdienste gehad om aan de zijde van Israël te staan, samen te werken bij de realisatie van de profetische visie van de Terugkeer naar Zion en de wedergeboorte van Israël. Een zeldzaam voorrecht heeft zich nu aan u gepresenteerd: om de eerste Amerikaanse president te zijn die het pad effent voor erkenning van de soevereiniteit van Israël over Jeruzalem, de Golan-hoogvlakte, en nu, over de Joodse gemeenschappen van Judea en Samaria.

De God van Israël beloofde dat Hij allen zou zegenen die Abraham zegenen. Aan de profeet Jesaja heeft God beloofd dat hij niet zal rusten voordat alle naties van de wereld de gerechtigheid van Israël erkennen, en de gerechtigheid van uw beslissingen een bron van zijn zegeningen voor u zal zijn. “Ter wille van Sion zal ik niet zwijgen, ter wille van Jeruzalem zal ik niet stil zijn, totdat haar overwinning schitterend verschijnt en haar triomf brandt als een vlammende fakkel. Naties zullen uw overwinning zien, en elke koning uw majesteit; En u zult worden genoemd met een nieuwe naam die de Heer u Zelf zal schenken.”

Hoe gelukkig bent u met deze geweldige verdienste. We zijn er zeker van dat u voor eeuwig de geschiedenis van het Joodse volk zult ingaan als de man die onbevreesd aan het front stond. Moge de belofte die God aan Joshua heeft gedaan in u worden vervuld: ‘Ik beveel je: wees sterk en vastberaden; Wees niet bang of ontzet, want de Heer, uw God, is met u waar u ook gaat.”

Amen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Israel’s Chief Rabbis, Hundreds More, Thank Trump for US Foreign Policy Decisions on Israel” van 21 november 2019 op de site van The Jewish Press

Een gedachte over “250 Israëlische rabbijnen stuurden een dankbrief naar de Amerikaanse president Donald Trump

Reacties zijn gesloten.