Fatah plaatst een kogel in het logo om Arafat’s erfenis van terreur en geweld te vieren

Op de 15de verjaardag van de dood van voormalig PA-voorzitter Yasser Arafat, onthulde de Fatah-beweging opnieuw de essentie van haar karakter en benadrukte de beweging van de beweging de Arafats erfenis van geweld en terreur.

Op zijn officiële Facebook-pagina plaatste Fatah een afbeelding met een logo voor de 15e verjaardag van de dood van Arafat. Het logo (gemarkeerd met een rode cirkel hierboven) toont het nummer ’15’ met een kogel dat het cijfer ‘1’ vervangt.

Het gebruik van een kogel in het logo en de focus op Arafats erfenis van geweld en terreur is niet verwonderlijk. Fatah zorgt ervoor dat hij Arafat nooit afbeeldt als een man van vrede – (en terecht) – en herinnert het Palestijnse publiek er nooit aan dat hij in feite de Nobelprijs voor de vrede ontving voor het ondertekenen van de Oslo-vredesakkoorden met Israël.

Fatah promoot nooit foto’s of beelden van een van Arafat’s onderhandelingen met Israël of zijn ondertekening van het vredesverdrag in het Witte Huis in 1993, maar promoot alleen het imago van Arafat als een krijgsman, als een jihadi en als een shahid (martelaar).

Evenzo koos PA-voorzitter Abbas – op een evenement ter gelegenheid van de verjaardag van Arafat’s dood – ervoor om zich te concentreren op ‘het pad’ van Arafat en verschillende terroristische moordenaars waarvan Abbas zei dat ze stierven als ‘heroïsche martelaren’.

Abbas benadrukte dat Palestijnen “nog steeds doorgaan op zijn Weg” ‘en vermeldde onder andere aartsterrorist Abu Jihad, die verantwoordelijk was voor de moord op ten minste 125 mensen – waaronder 12 kinderen en 25 volwassenen in het bloedbad aan Coastal Road in 1978 – en terrorist Abu Iyad, die de terreurorganisatie Zwarte September leidde en plande onder andere de moord plande op de 11 Israëlische atleten op de Olympische Spelen in München in 1972.

In zijn toespraak (video hierboven) op de openbare Palestijnse omroep PA TV op 11 november 2019 zei de ‘gematigde’ president van de Palestijnse Autoriteit:

Moge Allah genade met hem [Arafat] hebben, en genade hebben met zijn collega’s en kameraden die met hem begonnen en eindigden, maar wiens strijd niet zal eindigen … Hun geheugen is nog steeds vers in ieders harten. Deze martelaren, deze commandanten, beginnend met Abu Jihad, en eindigend met Abu Said en Abu Iyad – alle heroïsche martelaren die zijn gestorven voor Allah, die zich hebben geofferd voor Allah en de Palestijnse zaak. Deze martelaren … en met hen duizenden anderen, zijn voor slechts één doel gestorven, namelijk de bevrijding van Palestina – en we blijven hun weg vervolgen.

Plaatje hierboven: Munitie en kogels op een Arafat sjaaltje [beeldbron: DepositPhotos]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik and Itamar Marcus “Fatah puts bullet into logo to celebrate Arafat’s terror legacy” van 22 november 2019 en een artikel “Abbas praises Arafat and terrorist murderers as “heroic Martyrs who sacrificed for Allah and for the liberation of Palestine,” Palestinians “continue their path”” van 11 november 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)