Iran, Qatar, KSA, Judea & Samaria en Gaza behoren tot de gevaarlijkste gebieden voor LGBTQ-toeristen

Judea & Samaria – aka de Westelijke Jordaanoever – en Gaza behoren tot de gevaarlijkste zones voor LGBTQ-toeristen. En toch, net zoals veel homo-Palestijnen vluchten voor hun veiligheid naar Israël, zijn er groepen zoals Queers For Palestine die BDS steunen tegen het enige land dat hun heiligdom in het Midden-Oosten zou geven.

En terwijl ze schreeuwen voor de vernietiging van de enige Joodse staat, en als een hondsdolle menigte antisemitische studenten demonstreren tegen de man die een IDF-eenheid leidde die het leven van duizenden Syrische burgers redde, merken we met absolute afschuw en walging op dat Mohammad Shomali, een Iraanse geestelijke die diende als een officiële vertegenwoordiger van Ayatollah Khamenei, de hoogste leider van Iran en hoofd van het Islamitisch Centrum van Engeland, is gevraagd om te spreken op een Interfaith-evenement in de Glasgow City Chambers georganiseerd door de Ahl Al-bait Sociëteit.

De eerste minister en de hoofdcommissaris van Schotland trokken zich terug uit het evenement en weigerden een platform te delen met deze man die een uitgesproken voorstander is van het regime in Teheran dat een shoot-to-kill beleid heeft ingevoerd voor ongewapende burgers, met meer dan 200 doden, 3000 gewonden en vele duizenden meer gearresteerd. Hij heeft het homohuwelijk vergeleken met bestialiteit en homoseksualiteit als onwettig beschreven.

De Jerusalem Post rapporteerde voor het eerst in januari over de openbare executie van de Islamitische Republiek Iran gebaseerd op een anti-homo aanklacht. Volgens een Britse WikiLeaks-kabel uit 2008 heeft het mullah-regime van Iran 4.000 – 6.000 homo’s en lesbiennes geëxecuteerd sinds de islamitische revolutie in 1979.

Bedankt eerste minister en hoofdcommissaris voor het weigeren dit evenement bij te wonen. Het is betreurenswaardig dat eerlijke fatsoenlijke Israëli’s die dappere humanitaire acties uitvoeren die duizenden burgerslevens redden, kunnen worden verstoord en de staat Israël gedemoniseerd, terwijl homofobe geestelijken uit Iran, een land dat flagrant mensenrechten schendt, kunnen spreken op een civiele functie in onze stad en daarvoor applaus krijgen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marc Horne “Nicola Sturgeon pulls out of conference with Iran cleric Dr Mohammad Shomali” van 20 november 2019 op de site van The Times UK

♦ naar een artikel van Bejamin Weinthal “Iran, Qatar, KSA, West Bank, Gaza among most dangerous for LGBTQ tourists” van 20 november 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelThe West Bank and Gaza are among the most dangerous for LGBTQ tourists” van 20 november 2019 op de site van Glasgow Friends of Israel (GFI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.