Satellietfoto’s tonen ravage in Syrië na Israëlische aanval; dodentol opgelopen tot 23 jihadi’s

ImageSat publiceerde satellietbeelden van Iraanse doelen vernietigd in Syrië die overeenkomen met de locatie van de Israëlische luchtaanvallen op woensdag in reactie op raketvuur op de Golanhoogte de dag ervoor toen vier raketten werden afgevuurd vanuit Syrië naar Israël die tijdig onderschept werden. Ten minste 23 milities werden geëlimineerd tijdens de aanvallen waaronder 16 Iraanse ‘buitenlandse strijders’.

IDF-woordvoerder luitenant-kolonel Avichay Adraee zei dat Israëlische straaljagers meerdere doelen hebben geraakt van de Iraanse Quds Force – de overzeese arm van de terroristische groepering van de Revolutionaire Garde van Iran – en het Assad-leger, inclusief grondraketten, wapensmagazijnen en militaire bases.

Bronnen over het hele politieke spectrum in Syrië erkennen dat Israël tijdens de vergeldingsacties in wezen Syrische luchtverdedigingscapaciteiten in een paar minuten teniet heeft gedaan. Israëlische militaire correspondenten zeiden dat de Israëlische aanvallen een duidelijke boodschap waren aan Iran dat Israël niet Saudi-Arabië is en zwaar zal reageren op elke directe of indirecte aanval op Israëlisch grondgebied.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Ariel “Photos show IDF attack targeting Iranian headquarters” van 21 november 2019 en een artikel van Kobi Finkler “Senior Security Official: ‘The rules have changed – we’ll hit back hard for every attack’” van 20 november 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelSatellite images show the result of Israeli retaliatory airstrikes against Iranian targets in Syria” en een artikelDeath toll from Israeli retaliatory strikes in Syria rises to 23, including 16 Iranians” van 20 november 2019 op de site van Behind The News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.