Palestijnse moeders moeten hun zonen uitsturen op Jihad tegen de Joden in Jeruzalem +video

Umm Iyad Al-Ashqar, de moeder en tante van twee Palestijnse ‘martelaren’, zei in een interview op 28 oktober 2019 op Al-Quds Al-Youm (Palestina Islamitische Jihad/PIJ) dat indien elke Palestijnse moeder egoïstisch zou zijn in het offeren van haar kinderen voor de Jihad en Allah, dan zou er niemand zijn die de plicht heeft Jeruzalem te verdedigen.

Ze zei dat alle Palestijnse moeders hun zonen zouden moeten aansporen om Jihad te voeren en voegde eraan toe: “Dood is onvermijdelijk, dus waarom niet sterven als martelaren? Ik groet elke moeder van een martelaar die haar kinderen aanspoorde Jihad te voeren [en] afscheid te nemen van haar zoon met Ululaties [*].

[*] Ululatie, van het latijns ululo, is een lang, golvend, hoog vocaal geluid dat wordt geproduceerd door het met een hoge, luide stem vergezeld van een snelle heen en weer beweging van de tong en de huig.

Interviewer:

Umm Iyad, wat is uw boodschap aan elke Palestijnse moeder – elke moeder van een martelaar – wiens hart wordt verschroeid door de vlammen van verlies? Zelfs als er vele jaren zijn verstreken sinds hun zonen zijn gemarteld, kunnen ze onmogelijk worden vergeten.

Umm Iyad Al-Ashqar:

Als elke Palestijnse moeder egoïstisch was als het ging om de verdediging van Jeruzalem, wie zou het dan verdedigen? Jeruzalem verdedigen is onze plicht. Mijn boodschap aan elke Palestijnse moeder is dat ze haar zonen zou moeten aansporen Jihad te voeren omwille van Allah, ons meest verheven verlangen … Is dit niet Jihad? Is dit geen martelaarschap? Dood is onvermijdelijk, dus waarom niet sterven als martelaren? Ik groet elke moeder van een martelaar die haar kinderen aanspoordt de Jihad te voeren. Ik groet Elke moeder van een martelaar die van haar zoon afscheid nam met ululaties.


Bronnen:

♦ naar een artikel en een videoMother of Palestinian “Martyr”: All Palestinian Mothers Should Urge Their Children to Wage Jihad; Death Is Inevitable, So Why Not Die as Martyrs?” van 18 november 2019 op de site van Memri.org

Een gedachte over “Palestijnse moeders moeten hun zonen uitsturen op Jihad tegen de Joden in Jeruzalem +video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.