Officiële PA-media benadrukken hun inzet voor terroristen en moordenaars

Plaatje hierboven: Ramallah, 14 augustus 2013. President van de PA Mahmoud Abbas verwelkomd de eerste lichting Palestijnse terroristen en massamoordenaars als helden die bij wijze van Israëlische ‘goodwill’ – maw in ruil voor niets – door Israël vroegtijdig op vrije voeten werden gesteld

De Palestijnse Autoriteit benadrukt op verschillende manieren haar steun voor terroristische moordenaars van Israëliërs. Een van de belangrijke manieren waarop de PA deze steun betuigt aan de Palestijnse bevolking, zoals Palestinian Media Watch (PMW) heeft laten zien, is om – in opdracht van PA-voorzitter Abbas – de rol van terroristische gevangenen en ‘martelaren’ als helden in de officiële media te benadrukken.

Onlangs volgde de chef van de officiële PA-media, Algemeen Supervisor Ahmad Assaf, deze bevelen op naar de letter. Hij ontmoette 5 vrijgelaten terroristische moordenaars en verklaarde dat “de offers van onze martelaren en heldhaftige gevangenen eretekens zijn voor onze mensen en onze Arabische natie.”

Assaf bevestigde verder dat voor de officiële PA-media de focus op de gevangenen en de vrijgelaten gevangenen – lees: terroristen – een ‘hoogste prioriteit’ vormt. Het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit Al-Hayat Al-Jadida berichtte over Assaf op 2 oktober 2019:

Assaf benadrukte dat de kwestie van de gevangenen en vrijgelaten gevangenen centraal staat in de officiële [PA] media en een hoogste prioriteit is, omdat het een nationale zaak is die het leiderschap interesseert – die wordt vertegenwoordigd door [PA] president Mahmoud Abbas – en alle leden van het Palestijnse volk. Assaf, die de vrijgelaten gevangenen Muhammad Al-Sabbagh, Osama Abu Hananeh, Ahmad Qadura, Mukhlis Sawafta en Hazza Al-Sa’adi gisteren in zijn kantoor in Ramallah ontving, merkte op dat de offers van onze martelaren en heldhaftige gevangenen medailles van eer zijn voor ons volk en onze Arabische natie, en dat hun offers ons leiden op onze weg naar vrijheid en onafhankelijkheid. Hij legde uit dat de officiële media de rol hebben om het nationale project te verdedigen, en dat dit project … zijn doelen zal bereiken door de offers van het Palestijnse volk, en met name de martelaren en gevangenen.

Assaf ondertekende ook een ‘memorandum van overeenstemming’ met directeur van de PLO-commissie voor gevangenenzaken Qadri Abu Bakr. Tijdens dit evenement uitte Assaf bewondering voor terroristen en moordenaars – ‘de dappere gevangenen’ – en benadrukte dat alle officiële PA-media – ‘geschreven, hoorbaar, visueel en op internet gebaseerd’ in hen geïnteresseerd zijn. De officiële PA-krant Al-Hayat Al-Jadida berichtte op 9 oktober 2019:

Assaf benadrukte tijdens de bijeenkomst dat een van de constanten in de activiteit van de officiële [PA] media in al zijn elementen – geschreven, hoorbaar, visueel en op internet gebaseerd – interesse is in de zaak van de dappere gevangenen, zowel diegenen in de detentiecentra van de Israëlische bezettingsstaat die standvastig zijn tegen de Israëlische beul, alsmede de vrijgelaten gevangenen die hun beste jaren hebben opgeofferd voor de vrijheid en onafhankelijkheid van het vaderland en hun volk. Hij legde uit dat de officiële media alle activiteiten en evenementen behandelen die verband houden met de gevangenen.

Bovendien hebben PA en Fatah-voorzitter Abbas zelfs nog meer controle ingesteld over de officiële PA-krant Al-Hayat Al-Jadida door een ‘filiaal’ van zijn Fatah-beweging op te zetten bij de krant. Fatah Central Committee-lid en commissaris van Mobilisatie en Organisatie Jamal Muhaisen verklaarde dat Fatah dergelijke commissies heeft ingesteld bij verschillende instellingen, maar ‘met name bij de media-instellingen’. Het officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida schreef op 20 oktober 2019:

De Fatah Movement Commission of Mobilization and Organisation kondigde de oprichting aan van een filiaal van de beweging in het officiële dagblad van de PA Al-Hayat Al-Jadida. Muhaisen verwelkomde de oprichting van het kantoor van de beweging in Al-Hayat Al-Jadida en benadrukte De acties van de commissie voor het instellen van bewegingscomités bij de [verschillende] instellingen, en met name bij de media-instellingen vanwege de nationale rol van de media in het dienen van de rechtvaardige zaak van ons volk.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik en Itamar Marcus “Official PA media emphasizes its commitment to terrorists and murderers” van 19 november 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.