Israël bestookt tientallen doelwitten van Syrische strijdkrachten en Iraanse Al Quds Force in Syrië

In reactie op de vier raketten die gisterochtend door een Iraanse strijdmacht vanuit Syrisch grondgebied op Israël werden afgevuurd, troffen IDF-straaljagers afgelopen dinsdagnacht tientallen militaire doelen van de Iraanse Quds Force en de Syrische strijdkrachten, waaronder grondraketten, het hoofdkwartier in Damascus, wapenopslagplaatsen en militaire basissen.

Tijdens de IDF-aanval werd een Syrische luchtverdedigingsraket afgeschoten, ondanks duidelijke waarschuwingen om af te zien van dergelijk vuur. Bijgevolg werden een aantal Syrische luchtverdedigingsbatterijen vernietigd.

De woordvoerder van de IDF zei:

De Iraanse aanval van gisteren op Israël is een verder duidelijk bewijs van het doel van de Iraanse verschansing in Syrië, die de Israëlische veiligheid, regionale stabiliteit en het Syrische regime bedreigt. Bovendien houdt de IDF het Syrische regime verantwoordelijk voor acties die op zijn grondgebied worden ondernomen en waarschuwt het voor het uitvoeren of toestaan ​​van vijandelijkheden tegen Israël. Dergelijke acties zullen worden gevolgd door een heftige reactie. De IDF zal stevig en resoluut blijven opereren tegen de Iraanse verschansing in Syrië. De IDF is voorbereid op verschillende scenario’s en zal blijven werken zolang het nodig is om de veiligheid van Israëlische burgers te beschermen.

IDF-woordvoerder Hidai Zilberman vertelde verslaggevers op deze woensdagochtend dat lucht-grond raketbatterijen, wapenmagazijnen, hoofdkwartier in het Damascus-gebied en observatieposten in de Golan werden vernietigd in de luchtaanvallen. Het Iraanse hoofdkwartier en de logistieke bases in het Damascus-gebied werden ook aangevallen.

IDF woordvoerder Zilberman merkte op dat de aanval vooraf was gecoördineerd met Rusland en de Verenigde Staten en hij zei:

We zijn voorbereid op verdediging en aanval. We zullen hard reageren als er verdere aanvallen zijn. Er zijn geen wijzigingen in de instructies aan het thuisfront. De golf van aanvallen was wijdverbreid in zijn doelstellingen. De aanval omvatte tientallen componenten in Damascus, ten zuiden en ten westen van de stad, en in de Golan, inclusief Iraanse activa. Een aantal luchtafweerraketten werden afgevuurd en we vernietigden de batterijen van waaruit ze werden gelanceerd. We zijn voorbereid op drie scenario’s: gebrek aan respons, kleine respons en meer significante respons.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF attacks dozens of terror targets in Syria” van 20 november 2019 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.