Israël gaat opnieuw 63 miljoen euro inhouden dat PA betaalde aan terroristen of hun families

Plaatje hierboven: Mahmoud Abbas op 19 februari 2019: “Het klopt dat wij hen [de terroristen] en hun families betalen sinds 1965” [beeldbron: screenshot YouTube]

Israël zal een extra kwart miljoen sjekels moeten inhouden op de taksinkomsten die Israël int namens de Palestijnse Autoriteit, nadat werd vastgesteld dat de PA extra geld overmaakte naar gevangen terroristen die in het bezit zijn van Israël en de families van dode terroristen.

Volgens de Israëlische wet moeten alle fondsen die door de Palestijnse Autoriteit aan families van terroristen worden gegeven, worden ingehouden op de belastingen die Israël voor de PA verzamelt.

In 2018 betaalde de PA een half miljard sjekels aan terroristen die opgesloten waren in de gevangenissen van Israël, wat resulteerde in een gelijkwaardige verlaging van het bedrag dat door Israël aan de PA werd overgedragen.

Nu is gebleken dat nog eens 241 miljoen sjekels – ca. 63 miljoen euro – werd gegeven aan families van terroristen, waardoor Israël werd verplicht een soortgelijk bedrag in te houden van belastingoverdrachten aan de PA.

De wet, die in februari 2019 werd aangenomen, concludeerde dat “veiligheidsfunctionarissen alle fondsen zullen onderzoeken die de PA betaalt aan terroristen of hun families. Alle fondsen worden automatisch van de overgemaakte bedragen afgetrokken.”

Geconfronteerd met enorme bezuinigingen op de belastinginkomsten op basis van het pro-terreurbeleid voor de betaling van de Palestijnen, verklaarde Abbas in februari 2019 dat hij door zou gaan met het betalen van terreur uitkeringen, zelfs als deze betalingen alle PA-fondsen zouden hebben uitgeput.

We hebben fondsen die worden tegen gehouden door [Israël]. Ze verzamelen voor ons deze belastingen. Ze verzamelen deze bij de handelaren, omdat ze de poorten en de grenzen controleren en overdragen aan ons nadat ze vooraf een korting van 3% hebben afgenomen. Bovendien zei Israël dat de Palestijnse regering geld aan terroristen betaalt. Wie zijn deze ‘terroristen’? De martelaren, de gevangenen en de gewonden. [Het is waar dat] sinds 1965, wij hen en hun families hebben betaald.

Nu heeft Israël besloten om dit bedrag af te trekken van de belasting die het voor ons int. In feite hebben we besloten om alle belastinggelden te weigeren. We willen het niet [meer hebben]. We willen geen belastinggeld. Laat ze het houden. Als we slechts 20-30 miljoen sjekels overhielden, wat de [maandelijkse] som is die voor de families van de martelaren wordt betaald, zouden we het hun nog steeds betalen. Als de PA niets anders heeft dan dat bedrag, zal ik het uitbetalen aan de families van de martelaren, de gevangenen en de gewonden.

Video: PA President Abbas: We’d Pay Martyrs’ Families Even If Their Stipends Were All the Money We Had


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael required to withhold a quarter billion shekels from PA” van 19 november 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelWATCH: ‘Paying terrorists is Palestinians’ top priority,’ brags Abbas” van 25 februari 2019 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel en videoPalestinian President Abbas: We Would Pay Martyrs’ Families Even If Their Stipends Were All the Money We had” van 19 februari 2019 op de site van MEMRI.org

Een gedachte over “Israël gaat opnieuw 63 miljoen euro inhouden dat PA betaalde aan terroristen of hun families

Reacties zijn gesloten.