Mike Pompeo: Iran zich achter raketaanvallen van Islamitische Jihad op Israël

Plaatje hierboven: Teheran, 29 december 2018. Ziyad Nakhalah (rechts), leider van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) en zijn gewapende militie de Al Quds Brigades, vergaderde in Iran met o.a. de Opperste Leider Ayatollah Khamenei en vooral met generaal Qassem Soleimani (links) aka The Shadow Commander, om samen plannen te smeden hoe en wanneer Israël van de kaart te vegen [beeldbron: JCPA]

Iran zit achter de laatste ronde van Israëlisch-Gaza geweld, meldde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo op zaterdag, terwijl het fragiele staakt-het-vuren-begrip voor de derde dag plaatsvond ondanks sporadisch raketvuur.

“Iran gebruikt zijn terroristische proxy Palestijnse Islamitische Jihad om onze grote bondgenoot Israël te slaan. Iran wil geen vrede in de regio. Het wil niet dat het Palestijnse volk floreert. Het wil meer conflict. Totdat we de dreigingen van Iran aanpakken, zal de cyclus van geweld doorgaan,” tweette Pompeo:

De acties bewijzen dat internationale druk nodig is om de agressie van Teheran te beteugelen, zei hij. “De weg vooruit is duidelijk: voortdurende druk totdat Iran onderhandelt over een alomvattend akkoord dat inhoudt dat het zijn steun aan terreurgroepen zoals PIJ stopzet. Naties over de hele wereld kunnen niet langer beweren dat ze vrede in de regio willen, maar toch toestaan ​​dat de dreigingen van Iran onbetwist blijven”, schreef Pompeo.

Hij sprak zich uit op een dag nadat de Amerikaanse sancties tegen Iran de regering hadden gedwongen om rantsoenering van benzine en prijsstijgingen van minstens 50 procent te introduceren, sporadische protesten en wijdverbreide zorgen over stijgende inflatie, ondanks officiële beloften dat de inkomsten zouden worden gebruikt om behoeftige gezinnen te helpen.

Een persoon werd gedood en verschillende mensen raakten vrijdag gewond in de stad Sirjan in de provincie Kerman, citeerde het ISNA-persbureau een lokale functionaris op zaterdag. Oproerpolitie en veiligheidstroepen botsten zaterdag met demonstranten in Teheran en tientallen steden in Iran, zeiden Iranese persbureaus en sociale media.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “Pompeo: Iran behind Islamic Jihad rocket attacks against Israel” van 17 november 2019 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Mike Pompeo: Iran zich achter raketaanvallen van Islamitische Jihad op Israël

  1. Je land verdedigen met alle middelen die je hebt is een noodzaak en plicht van elk land. Waarom laat Europa lidstaten dan al die invasies toe? Iets dat ik snap omdat Brussel met haar lidstaten het Kalergi plan geactiveerd heeft, maar wat ik niet snap is dat de Europese burgers niet direct al in opstand hiertegen kwamen bij ondertekenen van het Marrakesh verdrag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.