Britse premier Johnson: er moet meer worden gedaan om antisemitisme uit te roeien

Johnson reageerde op een brief van Herzog aan Johnson, waarin de voorzitter van het Joodse Agentschap zijn “diepe bezorgdheid over de ongekende toename van antisemitisch misbruik en geweld” uitte.

De Britse premier Boris Johnson zei dat er meer moet worden gedaan om antisemitisme uit de moderne samenleving in het VK uit te roeien en dat de huidige regering investeerde in de bescherming van gebedshuizen en in tolerantieonderwijs.

Johnson maakte zijn opmerkingen in een brief aan Isaac Herzog, een voorzitter van het Joodse Agentschap, die vorige maand aan de Britse premier schreef en bezorgdheid uitte over toenemend antisemitisme in Europa na de Halle, Duitsland, synagoge-aanval, en om verhoogde veiligheidsmaatregelen te vragen bij Joodse instellingen.

Johnson’s brief komt omdat het VK momenteel midden in een campagne zit die leidt tot de verkiezingen van 12 december, waarbij antisemitisme een belangrijk thema is geworden, omdat de Labour-partij het wijdverspreide antisemitisme onder haar leden op alle niveaus van de partij wil aanpakken.

Volgens het jaarverslag van de Community Security Trust in het VK kende 2018 een recordniveau van antisemitische incidenten, na twee andere recordjaren in 2017 en 2016.

“Wees alsjeblieft verzekerd van mijn vastberaden steun voor alle aspecten van het joodse leven,” zei Johnson in zijn brief aan Herzog, eraan toevoegend dat hij “met een bedrukt hart” had gelezen over de synagoge in Halle en andere recente gevallen van antisemitisme in Europa. “Ik ben het er volledig mee eens dat we meer moeten doen om dit uit te roeien en onze Joodse vrienden en buren beter te beschermen,” zei de Britse premier.

Hij voegde eraan toe dat “de veiligheid van het Joodse volk een topprioriteit is voor de Britse regering,” en prees de samenwerking tussen de Community Security Trust van de Britse Joodse gemeenschap en de regering.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Jeremy Sharon “UK PM Johnson: More must be done ‘to stamp out’ antisemitism” van 17 november 2019 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Britse premier Johnson: er moet meer worden gedaan om antisemitisme uit te roeien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.