Weer meer van hetzelfde oude antisemitisme, andere Joden…

Plaatje hierboven: De meest onwaarschijnlijke complottheoriëen over Joden en Zionisten, al dan niet in combinatie met de Vrijmetselarij, circuleren als sinds mensenheugenis de wereld rond. Jodenhaat is onuitroeibaar. Het is een ziekte van de geest en van het hart en het is gewelddadig. [beeldbron]

De dramatische toename van het aantal gewelddadige antisemitisme afgelopen jaar is een directe aanval op mijn familie. De synagoge in Pittsburgh, de synagoge in Halle, swastikas op begraafplaatsen in Oekraïne, de BDS-beweging, de aanvallen op Joodse studenten op campussen in de VS en Europa. In Frankrijk worden steeds opnieuw joden op straat aangevallen, naast synagogen.

In veel gevallen komt antisemitisme van bovenaf, van het leiderschap. Jeremy Corbyn in het VK is een antisemiet. Van de oudste stijl. Erdogan in Turkije, een antisemiet in oude stijl. De Poolse Holocaustwet, die probeert hun verantwoordelijkheid te wissen voor wat er tijdens de Holocaust in Polen is gebeurd, is ondraaglijk. Het hoort allemaal bij hetzelfde. Antisemitisme is hier.

Ik praat niet over de ‘terugkeer’ van antisemitisme, omdat het nooit is verdwenen. Het wachtte gewoon op het juiste moment om weer op te staan. Antisemitisme denkt dat dit zijn tijd is. Maar hoewel de antisemieten dezelfde kunnen zijn als altijd, zijn de Joden dat niet. We zullen niet zwijgen. We zijn niet van plan ze te kalmeren.

De grote joodse satiricus, Ephraim Kishon, schreef ooit: “De staat Israël is niet gegrondvest zodat het antisemitisme zou eindigen. Het werd opgericht zodat we de antisemieten konden vertellen het van zich af te zetten.”

Joden hebben er genoeg van met bang te zijn. We zullen terugvechten. In de juridische arena, de pers, als we fysiek geweld moeten gebruiken – de staat Israël weet hoe dat te doen. Als we ons op antisemitische terreurnetwerken moeten richten, zal de Mossad er zijn.

De antisemieten zeggen: “de Joden verschillen van ons, daarom mogen we ze aanvallen.” Te veel Joden op te veel plaatsen zeggen: ‘jullie hebben het mis, wij zijn niet anders.’ Alle mensen zijn hetzelfde. ‘Het helpt niet omdat het niet waar is. We zijn verschillend. We hebben een andere religie, we maken deel uit van een oude en unieke cultuur.

Er is een verbond tussen ons. We zijn er trots op. Van je broer houden is geen misdaad. Anders zijn is geen misdaad. We hoeven niet te doen alsof we niet anders zijn. We moeten vechten voor het principe dat je mensen niet discrimineert omdat ze anders zijn. Je doodt geen mensen omdat ze anders zijn.

De antisemieten zeggen: ‘De joden denken dat ze beter zijn dan anderen.’ Moeten we ons ongemakkelijk voelen en onze excuses aanbieden? Ik weiger me te verontschuldigen. De joden zijn niet beter dan anderen, maar er is geen reden om onze bijdrage aan de mensheid te negeren. Joden zijn 0,2% van de wereldbevolking. En toch gaven we de wereld de Thora, de relativiteitstheorie, psychologie en bijna een kwart van alle Nobelprijswinnaars.

Het grootste antisemitische project in de geschiedenis is de wereld ervan te overtuigen dat antisemitisme het resultaat is van iets dat de Joden hebben gedaan. Antisemitisme geeft nooit toe wat het werkelijk is: vreemdelingenhaat, wat gewoon de haat is van wat u niet begrijpt omdat u het niet begrijpt.

Haat tegen hen die anders zijn, want dat is de enige manier waarop slechte mensen van zichzelf kunnen houden. Je zoekt iemand om te haten. U zoekt iemand die al uw problemen de schuld geeft. Je zegt tegen jezelf dat ze je bedreigen, zodat je je geweld tegen hen kunt rechtvaardigen. Zodat je de haat en het geweld in je kunt rechtvaardigen.

Ik ben geen pacifist. Ik geloof niet in haat te bestrijden met liefde. Je vecht niet tegen haat met liefde, maar met organisatorisch vermogen, met klare taal, met vastberadenheid en kracht. Je vecht het in tv-studio’s en op het slagveld. Je bestrijdt het door de waarheid te vertellen. Het is geen politiek debat. Het is geen debat over het Israëlische beleid ten opzichte van de Palestijnen.

Het is een oude poging om een ​​klein en getalenteerd volk te vernietigen dat erop staat hun unieke identiteit en unieke stem te behouden. We zullen blijven aandringen op onze stem. We zullen het overal luid en duidelijk blijven horen. Om tegen de agenten van haat te zeggen – Joden zullen zich niet langer stil houden. Joden zullen niet langer bang zijn.

door Yair Lapid


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yair Lapid “Same old anti-Semitism, different Jews – The hatred is always lurking, using different excuses for the same wicked ends. Today we have a response for it — and it’s not love” van 10 november 2019 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Weer meer van hetzelfde oude antisemitisme, andere Joden…

 1. Jodenhaat is zoals de 7-koppige draak en in de wereld lopen er vele 7-koppige draken rond.

  Wanneer er één kop word afgehakt, groeit die onmiddelijk terug in een andere gedaante.

  Het is zoals Lapid zegt, zonder Israel was Auschwitz opnieuw opgebouwd door een van de doorgedraaide draken.

  Vandaar dat de Internationale drakenfamilie er alles aan zal doen om de Staat Israel te vernietigen. Dit is hun enige mogelijkheid hun Jodenhonger te stillen.

  Drakenkindertjes worden opgevoed om het werk van hun ouders voort te zetten en drakenorganisaties zorgen ervoor dat iedereen in de pas blijft lopen.

  Wij, de drakentemmers & vrienden kunnen het ons niet veroorloven de draken hun overwinning te geven.

  Maar, net als de dinausaurus, zullen ook de draken een einde vinden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.