Verenigde Naties verlengen opnieuw het mandaat van de UNRWA tot 2023

De Algemene Vergadering van de VN (UNGA) keurde op vrijdag 15 november keurde de verlenging goed tot 2023 van het mandaat van UNRWA, het VN-agentschap voor ‘Palestijnse vluchtelingen’.

162 landen stemden voor de verlenging van UNRWA, waarbij zes landen tegenstemden: de VS, Canada, Israël, Nauru, Marshall Eilanden en Micronesia. Negen landen hebben zich onthouden: Australië, Brazilië, Guatemala, Honduras, Kameroen, Papoea Nieuw-Guinea, Ruwanda, Togo en Vanuatu.

Zowel Nederland als België stemden vóór de verlenging van het UNRWA-mandaat.

UNRWA werd opgericht in 1949 en biedt hulp aan de 5.900.000 (2016) geregistreerde nakomelingen van ‘Palestijnse vluchtelingen’ die al decennialang wonen in Jordanië, Libanon, Syrië en in aan de Palestijnse Autoriteit toegewezen gebieden in Judea & Samaria en in Gaza.

Bij gebrek aan een oplossing voor het Palestijnse vluchtelingenprobleem heeft de Algemene Vergadering van de VN herhaaldelijk het mandaat van UNRWA verlengd en maakte de Palestijnse vluchtelingenstatus zelfs erfbaar.

De Israëlische ambassadeur bij de VN, Danny Danon, vertelde aan de Jerusalem Post:

De stemming van vandaag tonen aan dat de VN niet geïnteresseerd is in het oplossen van het vluchtelingenprobleem of het scheppen van voorwaarden voor vrede. UNRWA blijft een corrupte en ineffectieve organisatie die generaties Palestijnse kinderen leert om Joden te haten en het bestaansrecht van Israël ontkent. Er is geen reden waarom de VN een vluchtelingenbureau heeft dat zich uitsluitend richt op de Palestijnen. UNRWA is niet geïnteresseerd in het hervestigen van Palestijnse vluchtelingen, maar in het uitbreiden van haar bestaan ​​om de soevereiniteit van Israël te ondermijnen en te bedreigen. In plaats van haar mandaat te verlengen, moet UNRWA worden weggestemd  en ophouden te bestaan.

Bovendien gebruikt de UNRWA al jaren zijn status als VN-organisatie als dekmantel voor subversieve acties tegen de staat Israël. Het is het enige VN-agentschap dat zich toelegt op het omgaan met een bepaalde groep vluchtelingen: Palestijnen.

De UNRWA werd onafhankelijk opgericht van de UNHCR, Hoge Commissaris voor de vluchtelingen van de Verenigde Naties, die vluchtelingen van over de hele wereld ondersteunt. Maar keer op keer houdt de organisatie UNRWA zich niet bezig met humanitaire hulp maar met anti-Israëlische en zelfs terroristische activiteiten .

Tijdens de contraterrorisme-operatie Protective Edge van 2014 werden Hamas-raketten ontdekt in een schoolgebouw van UNRWA. Evenzo werd een UNRWA-kliniek met booby-traps tot ontploffing gebracht en drie IDF-soldaten gedood. Afgezien van de enorme hoeveelheden explosieven verborgen in de muren van de kliniek, werd onthuld dat het bovenop tientallen terreintunnels stond, waaruit blijkt hoe UNRWA nauw is ingebed met Hamas.

Meer recentelijk onthulde een VN-rapport dat er sprake was van wanbeheer en misbruik van gezag op de hoogste niveaus van UNRWA, waaronder het betrekken van UNRWA’s topambtenaar, commissaris-generaal Pierre Krahenbuhl, die vorige week ontslag nam over de aantijgingen.

Bij het plaatje hierboven (cijfers van UNRWA zelves!). Op nauwelijks vier jaar tijd is het aantal Palestijnse vluchtelingen met 600.000 eenheden toegenomen tot bijna 6 miljoen, om de simpele reden dat de vluchtelingenstatus erfbaar is en doorgegeven wordt van vader op zoon en dat tot in der eeuwigheid.

Het geboortecijfer bepaalt letterlijk hoeveel vluchtelingen er jaarlijks bijkomen die automatisch Palestijns ‘vluchteling’ worden. Geen enkele andere vluchtelingengroep in de wereld heeft OOIT van een dergelijke voorkeursbehandeling genoten. Hiermee hoopt de UNRWA ooit de ultieme wens van de nazaten van Palestijnse vluchtelingen te vervullen met name de Terugkeer naar het land van Israël, dat herdoopt zou worden naar het islamitische Kalifaat Palestina, bij voorkeur zonder Joden erin.

Het werkelijke aantal Palestijnse vluchtelingen van de Arabisch-Israëlische oorlog, aanvankelijk geschat door de UNRWA op ca. 750.000, wordt tegenwoordig geschat op om en nabij de 30.000,  op voorwaarde dat dezelfde regels en vluchtelingenstatus zouden toegepast worden als de UNHCR, het hoofdagentschap inzake vluchtlingen van de Verenigde Naties.


Bronnen:

♦ naar een artikelUN Fourth Committee votes to extend UNRWA’s mandate” van 15 november 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Elad Benari “UN extends UNRWA’s mandate – 170 countries vote in favor of extending mandate of UN agency for “Palestinian refugees”. The US and Israel vote against” van 15 november 2019 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Verenigde Naties verlengen opnieuw het mandaat van de UNRWA tot 2023

 1. Bij gebrek aan beter verander je geen bestaand concept!

  Zolang ‘de palestijnen’ bewijzen als Useful Idiot te willen fungeren word dit totaal mislukte project in stand gehouden en gefinancierd door Westerse belanghebbenden met een Jodenprobleem.

  UNWRA gaat niet over het oplossen van het ‘palestijns vluchtelingen probleem’ maar over het terugdraaien van het bestaan van Israel!

  Het is het (niet zo) geheime wapen van de wereld om te proberen “de fout van 1948” te herstellen en ‘de palestijnen’ zijn hun soldaten.

  De ‘arme palestijnen zijn nodig als levende ammunitie. Het zijn de naoorlogse Kamikaze. De goedbetaalde UNWRA leiders zijn samen met palestijnse leiders nodig als manipulerende organisatoren die hen op hun dodelijke missie sturen.

  Hoeveel slachtoffers het kost zal iedereen die dit project steunt een absolute rotzorg zijn.

  Het gaat om het einddoel: De vernietiging van Israel.

  “Slachtoffers” halen krantenkoppen, deze beinvloeden lezers zonder affiniteit of kennis en daarmee politici die herkozen willen worden.

  Het is UNWRA dat met financiele hulp van het achterbakse Westen actieve terreur promoot én uitvoert tegen Israel………in naam van “mensenrechten”.

  Zo draait het UNWRA carrousel al jaren zonder dat er één palestijn mee geholpen is. Die zakken na al die jaren van miljardenhulp steeds verder in de stront (sorry), terwijl hun leiders de wereld rondtoeren in Armani pakken en hun kinderen de beste educatie geven op buitenlandse universiteiten en vakantie houden in sjieke hotels.

  Dit is het mandaat dat is verlengd en er was nooit twijfel dat dit zou gebeuren want het is een concept van Jodenhaters voor Jodenhaters.

  Like

Reacties zijn gesloten.