Amerikaanse mensenrechtengroep aangeklaagd voor financiering van Palestijnse ballonterreur

Plaatje hierboven: Vrijdag, 20 april 2018. Op de geboortedag van Adolf Hitler trachten Palestijnen met brandbommen vastgemaakt aan vliegers – en mét swastika, symbool van de nazi’s – brand te stichten in de graanvelden van de omliggende Israëlische gemeenschappen [beeldbron]

35 duizend dunam landbouwgrond werd vernietigd door ‘brandballonnen’ en andere brandbommen bevestigd aan vliegers die vanuit Gaza over de grens naar Israël werden gestuurd.

Volgens KKL-JNF hebben bijna 2.200 branden meer dan 14.200 hectare landbouwgrond, natuurreservaten en bossen – inclusief JNF-bossen – vernietigd en het lokale dierenleven geschaad. De geschatte waarde van deze vernietiging is volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken minimaal $ 50 miljoen.

Thans klaagt de Israëlische organisatie Keren Keyemeth L’Yisroel (KKL-JNF) een Amerikaanse welzijnsorganisatie aan voor de financiering van deze terreuractiviteiten. Yediot Ahronot meldde op donderdagochtend dat de KKL-JNF een procedure is gestart tegen Education For a Just Peace in the Middle East, een Amerikaanse BDS-ondersteunende organisatie die naar verluidt geld heeft gestuurd om terreur in Gaza te financieren.

Het geld werd in de VS opgehaald onder de naam ‘VS Campaign for Palestinian Rights’ en werd verzonden naar terreurgroepen waaronder Hamas en de Islamitische Jihad. Geld van BDS-bewegingen wordt al jaren gebruikt voor terreuractiviteiten, maar de KKL-JNF is erin geslaagd een verband tussen BDS en de terreurgroepen te bewijzen. Dit is de eerste rechtszaak die is aangespannen tegen brandbommen uit Gaza.

Deze mijlpaalzaak onthult een schokkende en meerlagige geplande samenzwering en campagne gericht op het manipuleren van het publiek,” zei advocate Yifa Segal van het International Legal Forum (ILF). Haar groep ontwikkelde de bewijskrachtige basis voor het proces, ingediend bij de federale rechtbank in Washington door KKL-JNF en 12 Amerikaanse burgers die in Israël wonen.

Voorzitter van KKL-JNF Daniel Atar zei:

Het kan niet zo zijn dat Hamas zijn agressie jegens Israël handhaaft zonder dat degenen die Hamas materiële ondersteuning bieden verantwoordelijk zijn voor het betalen van zijn gewelddadige terreurdaden; Niet alleen voor het aanvallen van Israëlische burgers, maar ook voor het plegen van afschuwelijke milieuterreur tegen de natuur en het wild van Israël, verwoest door deze branden. De hele wereld maakt zich zorgen over het milieu, probeert steeds meer bomen te planten en deze terroristen vernietigen ze met hun vliegers.

Volgens haar website is de Amerikaanse organisatie Education For a Just Peace in the Middle East (USCPR) geleid door de Palestijns-Amerikaanse Yousef Munayyer  “een nationale coalitie van honderden groepen die zich inzetten voor Palestijnse rechten en een verandering in het Amerikaanse beleid. USCPR, opgericht in 2001 als de Amerikaanse campagne om de Israëlische bezetting te beëindigen, is een leidende speler in de beweging voor Palestijnse rechten in de Verenigde Staten.” Yousef Munayer is gehuwd met een Palestijnse vrouw uit Nabloes maar woont momenteel in Washington D.C.


Bronnen:

♦ naar een artikelResidents of Gaza border to sue American ‘charity’ organization – KKL-JNF suing organization for $90 million for funding terrorism” van 14 november 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Maayan Jaffe-Hoffman “U.S. human rights group sued for funding Palestinian balloon terror” van 15 november 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Sean Savage en Alex Traiman “KKL-JNF, terror victims file lawsuit against US charity allegedly funneling donations to Palestinian terror groups” van 15 november 2019 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Amerikaanse mensenrechtengroep aangeklaagd voor financiering van Palestijnse ballonterreur

  1. De énige manier om een einde te maken aan al deze ”mensenrechten’ groepen is ze financieel te laten bloeden!

    Dan is hun liefde voor mensenrecht & palestijnen per direct beëindigd.

    Like

Reacties zijn gesloten.