LIVE (dag 4): Gevechten hervat tussen Israël en de Islamitische Jihad; bestand wankelt

Wordt doorlopend bijgewerkt

♦ 10u14: De mannen en vrouwen van de IDF, die het raketafweer Iron Dome (IJzeren Koepel) bemannen, speuren dag en nacht de hemel af om tijdig inkomende raketten af te weren inclusief drones, missiles en mortiergranaten die 24/24u vanuit Gaza worden afgeschoten en die gericht zijn op willekeurige burgerdoelwitten in Israël. Dit zijn de Iron Dome-soldaten die het Israëlische luchtruim beschermen en de facto levens redden. Duizend keer proficiat en bedankt! [beeldbron: IDF]

♦ 08u33: Israëli’s in Zuid-Israël zijn bijzonder onzeker wat er verder gaat gebeuren met het zeer reële vooruitzicht van nieuwe alarmen na een dag van raketaanvallen en Israëlische vergeldingsacties ondanks een verondersteld staakt-het-vuren. Scholen zijn in de hele regio gesloten, inclusief in Ashkelon, Sderot, Netivot en gemeenschappen grenzend aan de Gazastrook, te midden van de angst voor hernieuwde spervuur ​​van het grondgebied. Daarenboven beginnen deze middag weer de vrijdagse rellen in het kader van de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ die sinds 30 maart 2018 plaatsvinden aan het Veiligheidshekken en die vandaag wel eens erg gewelddadig zouden kunnen uitpakken.

♦ 06u51: De Israel Defense Forces zeiden dat het nieuwe luchtaanvallen op Palestijnse islamitische Jihad-doelen in de Gazastrook. De Palestijnse media meldden dat Israëlische drones en straaljagers aanvallen hebben uitgevoerd op PIJ-faciliteiten in de steden Khan Younis en Rafah in de zuidelijke Strip. “We bestoken momenteel de islamitische jihad-terreurdoelen op in Gaza. Dit komt nadat raketten zonder onderscheid vandaag vanuit Gaza op Israëlische burgers zijn afgevuurd,zei de IDF in een verklaring.

♦ 06u40: Sinds 25 uur geleden een bestand inging tussen Islamitische Jihad en Israël werden er opnieuw zeven raketten afgevuurd vanuit Gaza. Sinds dinsdagochtend 12 november werden meer dan 460 raketten afgeschoten vanuit Gaza op willekeurige burgerdoelwitten in Israël.

♦ 06u28: Ook de Al Qassam Brigades van Hamas pocht vandaag weer met zijn zwaardere missiles. Hieronder een screenshot heden vanop de website van de AQB waarin Hamas uitpakt met zijn ‘M-75‘ raket, een aangepaste Iraanse Fajr-5-raket. Hamas produceert de M-75-raketten in lokale werkplaatsen op basis van tekeningen en documentatie van Iran. Het Palestijnse rakettenarsenaal werd de voorbije jaren aanzienlijk uitgebreid in Gaza.

♦ 06u15: De Al Quds Brigades van de Islamitische Jihad plaatsten deze ochtend een video met een ‘Buraq 120‘ -raket waarvan de groep beweert dat een dergelijk tuig naar Hadera is gelanceerd. Hadera ligt helemaal in het noorden van Israël nabij Haïfa op 112 km van Gaza, waarmee de groep wil aantonen dat het heel Israël kan treffen met zijn raketten. De plaatsing van deze beelden is uiteraard bedoeld om Israël en de IDF te intimideren. Hieronder enkele screenshots:

♦ 05u59: 2 raketten afgevuurd. Gisteravond omstreeks 22u00 klonken opnieuw de sirenes in Nir Am, Mefasim, Sderot, Ibim, Sapir College en Gevim. Even later bevestigde bevestigd de IDF dat 2 raketten werden afgevuurd vanuit de Gazastrook richting Israël, beide werden onderschept door het verdedigingssysteem van Iron Dome. Omstreeks 01u00 deze ochtend reageerde de IAF door een terreurpost aan te vallen en het hoofdkwartier van de Islamitische Jihad in Khan Yunis, Gaza.

♦ 05u44: Hoewel gisterochtend om 5u30 een bestand inging tussen Islamitische Jihad en Israël vuurden enkele uren later omstreeks 10u00 de Nasser Saladin Brigades, de moordbrigade van de Gazaanse terreurgroep Volksverzet Comités (PRC), opnieuw vijf raketten af naar de Westelijke Negev.

Een gedachte over “LIVE (dag 4): Gevechten hervat tussen Israël en de Islamitische Jihad; bestand wankelt

  1. Het wordt tijd dat Israel met een atoomwapen al zijn vijanden in 1 keer elimineert,
    Doet Israël dat niet dan blijven de moslims tot het einde der dagen streven naar vernietiging van Israel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.