De IDF heeft alle doelen bereikt binnen de 48 uren; Islamitische Jihad werd zwaar afgestraft

Zoals verwacht heeft Islamitische Jihad vrij snel de duimen moeten leggen voor het oppermachtige IDF dat de jihadisten in de Strook een flink pak ransel heeft gegeven.

Eén van de oorzaken van dit zeer voortijdige débàcle van de Al Quds Brigades (plaatje hierboven) is mede omwille van het feit dat het nagenoeg geen steun kreeg van rivaal Hamas en diens Al Qassam Brigades.

In tegenstelling tot vorige conflicten waar de PIJ onder de beschutte mantel van Hamas streed, heeft de PIJ dit conflict nagenoeg héél alleen uitgevochten – én verloren – en betaalt daar thans een zware prijs voor.

Maar zoals steeds het geval is houdt Israël Hamas compleet verantwooordelijk voor alles wat er in de Strook gebeurt en voor wat er vanuit Gaza neervalt op Israël.

De IDF-woordvoerder bevestigde vandaag dat er een staakt-het-vuren is bereikt in het zuiden, en merkte op dat het strijdplan van Operation Black Belt zijn doelen had bereikt.

Brigadier-generaal Hedy Silberman, woordvoerder van de IDF, zei:

We hebben alle doelen binnen 48 uur bereikt. We moeten ons blijven concentreren op de noordelijke arena – de Iraanse activiteit is niet alleen in Syrië. We gebruikten een klein deel van onze capaciteiten, maar we vochten niet met Hamas, noch met Hezbollah of met de Iraniërs.

Vroeg in de ochtend meldde een Egyptische bron dat er een staakt-het-vuren-overeenkomst was bereikt tussen Israël en de islamitische Jihad en dat deze van kracht werd vanaf 5:30 uur (Israëlische tijd).

Volgens de bron stemden de Islamitische Jihad en andere organisaties in met het Egyptische voorstel voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en vreedzame demonstraties langs de grensomheining.

Anderzijds stemde Israël in met het Egyptische voorstel voor een onmiddellijk staakt-het-vuren, beëindiging van gerichte eliminaties en beëindiging van schietpartijen naar demonstranten langs het veiligheidshekken. Een wapenstilstand werd ook gemeld in de Arabische media.

Een staatsfunctionaris maakte duidelijk dat

… wat er op het terrein gebeurt, zal bepalen [wat wij doen]. Israël heeft niets gegeven. Wie ons schade toebrengt – hem zullen wij schade toebrengen. Er is geen verandering in ons beleid. Israël heeft de doelstellingen van de operatie bereikt. De islamitische Jihad is aanzienlijk beschadigd, we hebben veel infrastructuur vernietigd en meer dan 20 terroristen zijn uitgeschakeld.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mordechai Sones “IDF ‘achieved all goals within 48 hours’ – IDF Spokesman states ‘Black Belt’ battle plan achieved its goals: ‘We must continue to focus on the northern arena’” van 14 november 2019 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.