LIVE (dag 2): Israël onder vuur door Hamas en Islamitische Jihad

Wordt doorlopend bijgewerkt

♦ 13u01: De Al Quds Brigades van Islamitische Jihad pochen dat ze nog veel raketten in huis hebben. Hieronder een screenshot vanop hun website uit een filmpje dat ze zonet hebben geplaatst. De tijd van driepikkeltjes met qassam’s van een halve meter lengte en 3 km bereik, is al lang voorbij. Deze raketten zijn bijna 4 meter lang en hebben een bereik van ca. 120 km en kunnen ineens met 12 tegelijk worden afgevuurd vanuit de grond. Moeilijk op te sporen voor de IDF/IAF dus.  Bekijk hier de video:

♦ 12u48: Wapenfabriek van Islamitische Jihad in Gaza in puin geschoten door de IAF:

♦ 12u36: Alarmsirenes gaan af die waarschuwen voor inkomende raketten. Raket barrage in Hulit, Nir Oz, Nirim, Ein haShlosha, Nachal Oz, Kissufim, Mivtachim, Amioz en Yesha. Brand in Eshkol: twee gewonde vrouwen renden naar beschermd gebied. Bewoners protesteren: “De situatie is ondraaglijk, het leven hier is ondraaglijk, mensen zijn bang om naar buiten te gaan.” Hamas meldt dat in totaal zijn 22 Palestijnen in de Gazastrook sinds de vroege dinsdagochtend gedood en 69 gewond.

Momenteel zware beschieting met raketten vanuit Gaza

♦ 11u43: IDF vernietigt wapenfabriek in Gaza van Islamitische Jihad. Minister Eli Cohen: “Islamitische Jihad nog steeds in shock na de dood van Abu al-Atta“, aka de commandant van de Al Quds Brigades. “They’re in shock“, zei hij. Moshe Philips schrijft: “Meer dan 220 raketten zijn meer dan 220 redenen om nee te zeggen tegen een Palestijnse soevereine staat.

Volgens een bericht van Ma’an News vuurden terroristen een Russische 9M133 Kornet-antitankraket op een IDF-voertuig. De IDF ontkent de zaak. IDF voltooit grootschalige aanval op doelwitten van Islamitische Jihad in Gaza. Netanyahu: Islamitische Jihad moet aanvallen stoppen voordat het te laat is. IDF drone-vliegtuigen ‘gluurden‘ eerst binnen het huis van Baha Abu al-Ata, een top-commandant van de Al-Quds Brigade, vóóraleer aan te vallen.

♦ 10u40:

♦ 10u24: Raketaanvallen vanuit Gaza op willekeurige burgerdoelwitten in Israël gaan onverminderd door. Tijdens luchtaanvallen werden 6 terroristen gedood door de IDF. Het dodental van Gaza bereikt 16 nadat terreurcel die verantwoordelijk is voor het lanceren van raketten werd getroffen tijdens een luchtaanval van de IAF. Dit werd tevens bevestigd op de website van de Al Qassam Brigades (Hamas) dat spreekt over 16 gedode ‘burgers‘. Hallo? ‘Burgers’, eh?! Hilariteit alom.

Een niet-zo onschuldige gesneuvelde BURGER van Gaza:
Qassam Brigadist Qassami Baraa Al Amour

Sinds dinsdag werden meer dan 220 raketten afgevuurd op Israël. Minister Bennett waarschuwt terroristen in Gaza: “Deze morgen sturen we een duidelijke boodschap naar al onze vijanden op alle fronten: iedereen die ons vandaag schade toebrengt, kan zich nooit zeker voelen dat ze de nacht zullen overleven. U bent en u blijft in ons vizier.

♦ 9u42: Islamitische Jihad meldt dat de dood van Baha Abu al-Ata, een top-commandant van de Al-Quds Brigades, nog niet gewroken is en blijft Israël dus verder bestoken. Raketten afgevuurd richting zuidelijk Israël en het gebied van Jeruzalem. Raketten werden onderschept door het Iron Dome-verdedigingssysteem boven Beit Shemesh, in de buurt van Jeruzalem. Raketalarm in de hele omgeving rondom Gaza. IDF valt Gaza Jihad-terroristen die zich voorbereidden op een aanval.

Israël’s Iron Dome raketafweersystemen staan roodgloeiend…

Minister Bennett: “We zullen ons richten op elke vijand die ons aanvalt“. Israëlische politie in hoogste staat van paraatheid. De Palestijnse Autroiteit bericht dat er drie doden zijn gevallen in Gaza door IDF bombardementen. “Vermijd recreatieve activiteiten op de stranden van Acre” bericht Beit Yanai. 48 mensen werden behandeld voor verwondingen door Gaza-raketaanvallen. Alarm in de gemeenschappen van de Ashkelon Coast Council en in Zikim.

♦ 8u34: Om de 7½ minuten vuren terroristen een raket vanuit Gaza naar Israël…

♦ 8u12: Twee terroristen werden gedood en verscheidene anderen raakten gewond nadat Israëlische straaljagers terroristische doelen in de Gazastrook woensdagochtend bombardeerden. De terreurorganisatie Islamitische Jihad identificeerde één van de doden als de 38-jarige Khaled Awad Farraj, de centrale districtscommandant van de Al Quds Brigades.

De Palestijnse Autoriteit stelt dat in totaal 12 Gazanen zijn gedood tijdens Israëlische aanvallen sinds dinsdagochtend. Tien terroristen werden dinsdag gedood in Israëlische aanvallen met nog twee doden erbij deze woensdagochtend. Volgens de PA gaat het allemaal om gedode ‘burgers’ en of ‘martelaren’.

♦ 7u12: Nieuwsagentschap Gaza meldde zonet dat “een martelaar en twee ernstige gewonden zijn gevallen als gevolg van het bezettingsvliegtuig gericht op een groep burgers nabij Al Mughraqa in de centrale Gazastrook.” Gewapende terroristen worden in ‘Palestina’ steevast ‘burgers’ genoemd.

Sinds gisteren zijn 41 slachtoffers geëvacueerd naar het Barzilai-ziekenhuis. Raketalarm in Sderot en in Ivim. Nog tientallen raketten gelanceerd vanuit Gaza. IDF-oorlogsvliegtuigen raken terroristencel achter raketaanvallen. De IDF heeft dinsdag enkele honderden reservisten soldaten opgeroepen vanwege de escalatie van geweld in de Gazastrook. De oproep bestaat uit Iron Dome-raketafweer operatoren, militaire inlichtingendienst en het Home Front Commando.

De EU veroordeelde gisteren het raketvuur uit Gaza: “Het afvuren van raketten op de burgerbevolking is absoluut onaanvaardbaar en moet onmiddellijk stoppen. Een snelle en volledige deescalatie is nu noodzakelijk om het leven en de veiligheid van Palestijnse en Israëlische burgers te beschermen.” Maar bij wijze van ondersteuning van de Palestijnse queeste (terroristen incluis !), heeft het Europees Hof van Justitie gisteren de boycot goedgekeurd van Israëlische goederen die worden geproduceerd voorbij de Groene Lijn.

♦ 6u45: Islamitische Jihad blijft raketten afvuren. Geen studies aan de Open Universiteit, ook niet in de Regionale Raad van Be’er Tuvi en van Gezer en van Nahal Sorek in het zuiden. Raketalarm in Nitzanim, Netivot en Nachal Oz.

♦ 6u05: De Al Qassam Brigades (Hamas) en de Al Quds Brigades (Islamitische Jihad) hebben de handen in elkaar geslagen en een gemeenschappelijk front opgericht. Terreurleider van de PIJ Abu Hamza (plaatje hieronder) heeft de open oorlog verklaard aan Israël en “houdt de Zionistische vijand volledig verantwoordelijk voor de gevolgen van het domme besluit om de verzetsleiders in Gaza en Syrië te vermoorden“.

♦ 5u48: Desinformatiecampagne van de Vlaamse openbare omroep. VRT NWS bericht: “Raketten afgevuurd vanuit Gaza na Israëlische luchtaanvallen op Palestijnse terreurleiders:  Het Israëlische leger heeft in Gaza een prominent lid van de militante beweging Islamistische Jihad gedood.” De Islamitische Jihad is een terreurorganisatie en geen militante beweging en staat als dusdanig opgelijst (net zoals Hamas overigens) op de lijst van de Europese Unie van verboden terreurorganisaties. Ter herinnering: Europese Unie terreurlijst (EU list of terrorist organisations) dd. 4 augustus 2017. Hier de Amerikaanse terreurlijst (Foreign Terrorist Organizations).

♦ 5u31: IDF-vliegtuigen hebben afgelopen nacht een aantal doelwitten van Islamitische Jihad in de Gazastrook aangevallen. Waarschuwingsalarm voor inkomende raketten in het gebied van de Regionale Raad van Sdot Negev en in Kerem Shalom waar zich de grensovergang met Israël voor goederen bevindt. Ook alarm in de Shephela regio, in Latrun en Modi’in.

Iran heeft Israël op dinsdag veroordeeld voor het elimineren van terreurleider van de Al Quds Brigades (PIJ), Baha Abu Al Ata. Abbas Mousavi, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Iran, onderstreepte “de noodzaak om de bezetters in internationale rechtbanken als oorlogsmisdadigers te vervolgen en te straffen.

Enkele van de gesneuvelde burgers terroristen van Al Quds Brigades

♦ 5u10: Gisteren werden meer dan 200 raketten afgevuurd door terroristen in Gaza naar Zuid-Israël na de doelgerichte eliminatie van Baha Abu al-Ata, een top-commandant van de Al-Quds Brigades, de moorddivisie van de Islamitische Jihad (PIJ). 100 raketten werden onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem.

Tot nog toe werden 11 terroristen van de Islamitische Jihad geëlimineerd en 50 anderen werden gisteren gewond in Gaza. Dit werd bevestigd op de website van de Al Quds Brigades (Saraya). De gevechten zijn de hele nacht doorgegaan en niemand die momenteel weet waar dit allemaal op gaat uitdraaien. Hieronder een overzicht van de eerste dag van strijd door ILTV.

Video: Israel under attack – ILTV 12 november ’19

Een gedachte over “LIVE (dag 2): Israël onder vuur door Hamas en Islamitische Jihad

Reacties zijn gesloten.