Vrede kan niet gemaakt worden met antisemieten en negationisten

Plaatje hierboven: Een conferentie getiteld ‘The Holocaust – the Biggest Lie in Modern History’ werd gehouden in Jordanië en uitgezonden door Al-Finiq TV (Jordanië) op 14 oktober 2019 [beeldbron: Memri]

Holocaustontkenning in westerse landen of in Israël is een strafbaar feit dat mogelijk wordt bestraft met uitgebreide gevangenisstraffen, maar in Arabische landen is dit helemaal niet het geval. In deze landen wordt de Holocaust niet alleen op scholen onderwezen, het bestaan ​​ervan wordt actief ontkend in een poging Israël en het Joodse volk te kwetsen.

Ongeveer drie weken geleden, op 14 oktober 2019, woonden Jordaanse journalisten en onderzoekers een conferentie bij in hun land onder de naam: ‘De holocaust – de grootste leugen in de moderne geschiedenis.’

Een video van het Midden-Oosten Media Research Institute (MEMRI) onthulde verschillende racistische uitingen van de panelleden. Onder de commentaren werd beweerd dat het aantal slachtoffers dat omkwam in concentratiekampen tussen 600.000 en 800.000 lag; En dat slechts de helft van hen Joden waren. Met andere woorden, hoogstens 400.000 Joden werden vermoord in de Holocaust.

In een andere antisemitische trope riep een panellid de ‘destructieve invloed’ van joden in de Duitse samenleving op. In de conclusie werd gesuggereerd dat er geen bewijs is gevonden dat het bestaan ​​van de Holocaust ondersteunt, zoals lichamen, as, gaskamers en dergelijke, ondanks de overvloed aan dergelijk bewijs dat is gedocumenteerd en voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is.

Tegen het einde van de conferentie citeerde een van de panelleden de nazi-minister van Propaganda Joseph Goebbels om de Joden als leugenaars af te beelden: “Lieg en lieg opnieuw totdat de mensen u geloven. De Joden zeggen: Lieg en lieg opnieuw totdat u uzelf gelooft.”

Deze verachtelijke conferentie had niet kunnen plaatsvinden zonder goedkeuring van de Jordaanse regering, wiens ambtenaren de Holocaust publiekelijk en openlijk ontkennen. Dit is gewoon een vervalsing van geschiedenis en wetenschap en een afwijzing van feiten en decennia-lang academisch onderzoek.

Niet alleen moedigt deze gebeurtenis de ontkenning van de Holocaust in de Arabische wereld aan, maar ook antisemitisme, dat overal in de Arabische wereld en overal ter wereld toeneemt. Boven alles is het echter overweldigend duidelijk dat het belangrijkste doel van de conferentie was om Joden te demoniseren en Israël te delegitimeren, door zowel het belang als de omvang van de Holocaust te minimaliseren.

In een misleide poging om prioriteit te geven aan andere zaken, heeft Israël gefaald, en in wezen gefaald om het groeiende fenomeen van Holocaustontkenning in de Arabische wereld bloot te leggen en te bestrijden.

Plaatje hierboven: Op de website van Mahmoud Abbas, maakt de president van de Palestijnse Autoriteit reclame voor zijn boek Het Andere Gezicht – De geheime contacten tussen Nazisme en Zionisme“, uit 1984. Daaril ontkent en of minimaliseert de Palestijnse leider de Holocaust (in het Arabisch: “al-Wajh al-Akhar: al-‘Alaqat as-Sirriya bayna an-Naziya wa’s-Sihyuniya.“)

Zo’n drie jaar geleden vertaalde ik het boek van de Palestijnse Autoriteit, president Mahmoud Abbas, gebaseerd op zijn doctoraat, dat voornamelijk gericht was op het ontkennen van de Holocaust (plaatje hierboven).

Tot mijn spijt heeft geen enkele organisatie, inclusief universiteiten en instituten zoals Yad Vashem, ingestemd met het publiceren van het boek, misschien vrezend dat het het vredesproces of de vooruitzichten op vernieuwing zou schaden.

Het is tijd om te stoppen met het onderdrukken van het fenomeen en te zorgen voor een gevecht met degenen die het omarmen. Dialoog en toenadering kan toch niet uitgaan van een positie van antisemitisme en ontkenning van de Holocaust.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dr. Edy Cohen “Peace cannot be made with anti-Semites” van 7 november 2019 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikel en een videoResearchers at Holocaust Denial Conference in Jordan: Jews Were Not Systematically Murdered in Holocaust, “Final Solution” Was to Expel Jews Due to Their Destructive Influence” van 14 oktober 2019 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.