Boekenbeurs van UNESCO presenteert antisemitische werken zoals Mein Kampf en de Protocollen

De Protocollen van de Wijzen van Zion en Adolf Hitler’s Mein Kampf behoorden tot de boeken op een boekenbeurs in Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten, gesponsord door UNESCO, de Educatieve, Wetenschappelijke en Culturele Organisatie van de Verenigde Naties.

Het Simon Wiesenthal Center heeft de boekenbeurs op donderdag tegen het licht gehouden en Dr. Shimon Samuels, directeur van het Centrum, heeft een brief geschreven aan de directeur-generaal van de UNESCO, Audrey Azoulay, waarin hij de boekenbeurs veroordeelt.

Dr. Samuels in een brief aan Azoulay:

Helaas wordt de naam van UNESCO misbruikt als medeplichtig aan het valideren aan jonge Arabische lezers met onverdraaglijke stereotypen van joden – zoals uiteengezet door Hamas, Hezbollah en Iran. Dit is vooral verdoemend in een tijd van verzoening tussen de Golfstaten en Israël die thans geconfronteerd worden met gemeenschappelijke vijanden. Van de organisatoren is bekend dat ze zorgvuldig alle titels bekijken die worden getoond voor islamofobie, maar laten jodenhaat met trots achter!

Plaatje hierboven: Enkele van de antisemitische boeken (in het Arabisch) die werden tentoongesteld op de boekenbeurs in Sharjah, VAE [beeldbron: Le Monde]

Sharjah werd uitgeroepen tot UNESCO’s ‘Wereldboekenhoofdstad van het jaar 2019’, als onderdeel van een initiatief dat werd gelanceerd in 1996 “dat ernaar streeft om publicatieactiviteiten op lokaal en mondiaal niveau aan te moedigen en te bevorderen door voor een periode van één jaar de beste stad te nomineren Programma gericht op het promoten van boeken“, aldus de website van de Sharjah World Book Capital.

In juli 2019 publiceerde UNESCO een blogpost getiteld “Aanpak van hedendaags antisemitisme: een wereldwijd probleem?“, waarin de organisatie erkent dat “antisemitisme niet begon of eindigde met de Holocaust“. Het verklaarde ook dat “antisemitische onverdraagzaamheid” niet langer beperkt blijft tot extremistische kringen in de moderne wereld.

UNESCO promoot onderwijssystemen die antisemitisme in en door onderwijs aanpakken en de weerbaarheid van jongeren opbouwen tegen extremistische ideologieën en vooroordelen“, concludeerde de blogpost.

Samuels nam nota van de inspanningen van UNESCO tegen antisemitisme en hoe de boekselectie op de beurs de inspanningen van de organisatie teniet doet en zei: “Mevrouw directeur-generaal, UNESCO verschijnt in Sharjah om deze travestie te onderschrijven, waardoor uw educatieve boekjescampagne over antisemitisme en ontkenning van de holocaust zinloos wordt.


Bronnen:

♦ naar een artikelUNESCO book program puts antisemitic material on display” van 9 november 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelÉmirats arabes unis :Des ouvrages antisémites à la foire du livre de Charjah parrainée par l’UNESCO” van 9 november 2019 op de site van Le Monde

2 gedachtes over “Boekenbeurs van UNESCO presenteert antisemitische werken zoals Mein Kampf en de Protocollen

 1. Jodenhaat word niet meer getolereerd maar openlijk gepropageerd.

  De jaren 30 zijn weer terug……fel, actief & schaamteloos.

  Initiatiefnemers zoals o.a. Unesco & hypocriete regeringsleiders die pretenderen deze haat te willen tegengaan maar de facto deze toelaten met ieder excuus uit het boek zijn een slechte grap.

  “De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen”.

  Zelfs de goede bedoelingen zijn niet meer geloofwaardig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.