Ca. 5000 door Hamas betaalde relschoppers maakten amok aan de Gazaanse grens met Israël

Zoals elke week na het vrijdaggebed in de locale moskee en dat voor de 82ste vrijdag op rij sinds 30 maart 2018, demonstreerden ongeveer 5.000 door Hamas gesponsorde terroristen aan Israël’s grens op vrijdag 8 november 2019 (plaatje hierboven).

Alhoewel het zichtbaar moeilijker wordt voor de relschoppers om over nieuwe hekken te klauteren, dat reeds voor de helft werd afgewerkt door Israël.

De relschoppers aka terroristen, verbrandden autobanden, gooiden stenen, brandbommen, granaten en probeerden het veiligheidshekken langs de Gaza-grens te saboteren om Israël binnen te vallen en Joden te vermoorden.

IDF-troepen reageerden met de klassieke oproer verspreidingismiddelen, vnl. traangas en rookbommen, en schoten af en toe met scherp op de belangrijkste en meest opdringerige terroristen, in overeenstemming met de regels van betrokkenheid. Moslimterroristen gooiden een brandbom naar een gepantserd voertuig van de IDF nabij het veiligheidshekken aan de grens met Israël.

Aanvankelijke berichtte de Arabische media dat een terrorist was neergeschoten en geëlimineerd en verschillende anderen gewond raakten tijdens invasiepogingen in de buurt van Rafah, Bureij en Khan Yunis. Later zei het door Hamas geregeerde ministerie van Volksgezondheid in Gaza dat 69 moslimterroristen gewond raakten tijdens de rellen, waarvan 29 met schotwonden. Volgens Arabische rapporten raakte een paramedicus (aka terrorist) gewond door een rubberen kogel in het hoofd.

De Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) dreigde Israël dat eventuele gewonden aan de grens met Gaza tot een reactie zullen leiden. De Egyptenaren hebben Israël gewaarschuwd dat de Islamitische Jihad hen had laten weten dat als het bloed van zijn terroristen vloeit, ze met grote kracht zullen reageren.

Eerder deze week plaatste de IDF extra Iron Dome raketafweerbatterijen in de Shfela en Gush Dan-regio’s in centraal Israël, ter voorbereiding op een mogelijke escalatie en raketvuur richting Israël.

De vorige vrijdag schoten moslimterroristen drie golven raketten af ​​op Israëlische burgers. De IDF reageerde met een golf van luchtaanvallen vóór het ochtendgloren in Gaza gericht op de terreurinfrastructuur van Hamas, waarbij één moslimterrorist werd geëlimineerd en twee anderen werden verwond.


Bronnen:

♦ naar een artikelMuslim terrorists riot after mosque along the Gaza border” van 8 november 2019 op de site van Behind The News (BTN)