Israël: UNRWA maakt deel uit van het ‘Palestijns’ vluchtelingen probleem en niet van de oplossing

Plaatje hierboven: Gaza, 4 augustus 2019. De Zwitserse regering heeft bevestigd dat het de rekening betaalde voor de Zwitserse UNRWA-chef Pierre Krähenbühl’s positie van ‘adviseur’ voor zijn minnares Maria Mohammedi, waardoor ze wereldwijd met hem op business class vluchten kan vliegen, minstens tussen maart 2015 en december 2018 [beeldbron: UN Watch]

Het ontslag van Pierre Krahenbuhl als commissaris-generaal van UNRWA op woensdag was “maar de eerste stap in een lang proces dat nodig is om corruptie te elimineren, de transparantie te vergroten en politisering te voorkomen” van het VN-agentschap dat Palestijnse vluchtelingen helpt, zei het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Israël bekijkt met grote bezorgdheid de recent gepubliceerde bevindingen van het onderzoek van de Office of Internal Oversight Services (OIOS) naar UNRWA en roept op tot de volledige en transparante publicatie van alle bevindingen van het onderzoek,” verklaarde het ministerie van Buitenlandse Zaken:

Deze bevindingen versterken de beweringen van Israël dat een grondige en alomvattende verandering in het operationele model van het agentschap vereist is. Onder leiding van UNRWA-commissaris-generaal Pierre Krahenbuhl in de afgelopen jaren is de politisering van UNRWA uitgebreid, is het begrotingstekort toegenomen en is het operationele model onhoudbaar geworden. Israël roept de internationale gemeenschap en alle bijdragende landen op deel te nemen aan een evaluatieproces om een ​​nieuw en effectiever operationeel model te creëren. De recente ontwikkelingen bewijzen dat de automatische verlenging van het mandaat van UNRWA met nog drie jaar absoluut absurd, immoreel en onredelijk is.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yisrael Katz zei:

Het gedrag van UNRWA illustreert dat het agentschap deel uitmaakt van het probleem en niet van de oplossing. Het agentschap houdt de vluchtelingenkwestie op een politieke manier in stand en neemt daarbij afstand van elke mogelijkheid voor een toekomstige oplossing. De internationale gemeenschap moet een nieuw model vinden dat humanitaire hulp biedt aan diegenen die het echt nodig hebben, en het nutteloze idee van de terugkeer van de vluchtelingen van de agenda verwijderen.

De VN-ambassadeur van de Joodse staat, Danny Danon, zei:

Sinds de oprichting heeft UNRWA niet gewerkt aan het oplossen van het vluchtelingenprobleem, maar in plaats daarvan hard gevochten om het in stand te houden. De groeiende lijst met kosten in verband met het gedrag van het bureau maakt duidelijk dat er geen andere oplossing is dan het te sluiten.

Plaatje hierboven: De pro-Palestijnse Vlaamse regering in België is de beste maatjes met de UNRWA, zoals dat met alles is zolang het Israël maar schaadt. Op woensdag 13 maart ’19 ondertekenden in Brussel de minister-president van Vlaanderen, Geert Bourgeois (links) van de N-VA partij en Pierre Krähenbühl (rechts), de Commissaris-generaal van het Bureau voor Hulp en Vluchtelingen van de Verenigde Naties voor Palestijnse Vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA), een driejarige overeenkomst (2019- 2021) ter waarde van € 479.000 ter ondersteuning van de kerndiensten van UNRWA.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael Calls for ‘Deep and Comprehensive Change’ at UN Palestinian Refugee Aid Agency After Leader’s Resignation” van 6 november 2019 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Ariel Kahana “Head of UN Palestinian refugee agency quits amid misconduct inquiry” van 7 november 2019 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelZorgwekkend rapport over wanbeheer in VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen, België schort hulp op” van 1 augustus 2019 op de site van VRT NWS

2 gedachtes over “Israël: UNRWA maakt deel uit van het ‘Palestijns’ vluchtelingen probleem en niet van de oplossing

 1. Corrupt van de kop tot staart.
  Van de UN tot financiele donors.

  Het laatste wat ze in gedachten hebben met hun financiele injecties is hulp aan palestijnen.

  Wat ze wel beogen is het behoud van de Palestijnse menselijke kogels die hun taak moeten uitvoeren in ruil voor ‘hulp’.

  De taak zijnde de vernietiging van het JOODSE land.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.