Antisemitische aanvallen stegen wereldwijd in 2018 met op kop de Verenigde Staten

Antisemitische aanvallen wereldwijd stegen in 2018 met 13 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, met het hoogste aantal incidenten gemeld in grote westerse democratieën, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland, zo bleek uit een jaarlijkse studie op woensdag.

Het rapport, door het Kantor Centrum voor de Studie van Hedendaagse Europese joden in de Universiteit van Tel Aviv, zei dat extreem-rechts en extreem-linkse activisten en islamisten achter veel aanvallen zaten, maar zei dat er ook aanwijzingen waren dat antisemitisme meer mainstream werd.

Antisemitisme is niet langer een kwestie die beperkt blijft tot de activiteit van extreem links, extreem rechts en radicale islamistische driehoeken – het is gemainstreamd en een integraal onderdeel van het leven geworden,” aldus het rapport.

Het catalogiseerde 387 antisemitische aanvallen wereldwijd en noemde een van de oorzaken van toenemende angst in Europa en elders in verband met massale immigratie, economische tegenspoed en oppositie tegen het Israëlische beleid ten aanzien van de Palestijnen.

Fysieke aanvallen, met of zonder wapens, brandstichting, vandalisme en directe bedreigingen tegen joden, synagogen en andere joodse instellingen werden opgenomen in het totale cijfer, met meer dan 100 gevallen in de Verenigde Staten.

Die incidenten omvatten de dodelijkste aanval ooit op Joden op Amerikaanse bodem, waarbij een schutter die de Tree of Life-synagoge in Pittsburgh bestormde en schreeuwde: ‘Alle Joden moeten sterven‘, en 11 joodse gelovigen vermoordde op 27 oktober.

“De meest verontrustende ontwikkeling, die zich sinds 2016 blijft voortzetten en intensiveren, is dat Joden in sommige landen het gevoel hebben in een noodtoestand te leven, vanwege de voortdurende opkomst, met name in West-Europa en Noord-Amerika, in antisemitische manifestaties,” zei de studie.

In de Verenigde Staten constateerde de studie onder andere factoren, extreemrechtse groepen en toenemende vijandigheid op campussen tegen joodse studenten die Israël steunen omdat ze daar antisemitisme voeden.

Terwijl extreem-rechtse aanhangers Joden vaak zien als ‘een kosmopolitische buitenlandse agent’ die de nationale identiteit bedreigt, geven extreem-linkse groepen Joden soms de schuld voor economische onzekerheden en spanningen veroorzaakt door globalisering.

Plaatje hierboven: New York, 29 november 2018. Swastikas werden gespoten in het kantoor van de Amerikaans-Joodse professor Elizabeth Midlarsky aan de Columbia University [beeldbron: NBC News]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maayan Lubell “Anti-Semitic attacks rise worldwide in 2018, led by U.S., west Europe: study” van 1 mei 2019 op de site van Reuters

♦ naar een artikel van Ben Cohen “Latest Antisemitic Attacks in Borough Park Underline Grim Challenges Facing Orthodox Jews in Brooklyn” van 5 november 2019 op de site van The Algemeiner

2 gedachtes over “Antisemitische aanvallen stegen wereldwijd in 2018 met op kop de Verenigde Staten

 1. Alles gebeurt voor een reden.

  Het bewijst opnieuw dat voor Westerse Joden hun hond meer te vertrouwen is dan de ‘beschaafde’ mens rondom hen.

  Het bewijst ook dat Joden gedwongen zullen worden de boel de boel te laten en dit beschaafde westen over te geven aan de extremen & Islam, daar er voor beschaafde Joden blijkbaar opnieuw geen plaats is.

  De winnaar zal natuurlijk Israel zijn, wanneer steeds meer goed opgeleide Westerse Joden hun boeltje zullen pakken en het hardleerse Westen zullen verlaten.

  Invoer van Islam extremisten, anti Joodse rethoriek & anti Israel politiek…….Inderdaad, alles gebeurt voor een reden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.