Palestijns ‘volksgevoel’ is een grote leugen en voornamelijk gevoed door aloude Jodenhaat

De Palestijnse bewering dat ze een oud en inheems volk zijn, verzet zich niet tegen historisch onderzoek. De meeste Palestijnse Arabieren waren nieuwkomers in het Britse Mandaat Palestina. Totdat de Zesdaagse Oorlog van 1967 het voor Arabieren opportuun maakte om een ​​Palestijns volk te creëren, beschouwden lokale Arabieren zichzelf gewoon als een deel van de ‘grote Arabische natie’ of ‘zuidelijke Syriërs’.

Palestijnse Arabieren werpen zichzelf op als een inheems volk in ‘Palestina’ – zoals de Aboriginals in Australië of indianen in Amerika. Ze portretteren de Joden als Europese imperialisten en kolonisten. Dit is gewoon niet waar.

Tot de Joden vanaf het einde van de 19de eeuw tot het begin van de 20ste eeuw in toenemende mate naar het Land van Israël begonnen terug te keren, was het gebied genaamd Palestina een door God verlaten verdord gebied dat toebehoorde aan het Ottomaanse Rijk, gevestigd in Turkije. De fragiele ecologie van het land was verwoest door de verovering van de 7de eeuw door de Arabieren. In 1799 was de bevolking op zijn laagste en schatte dat er niet meer dan 250.000 tot 300.000 het hele land bewoonden.

De ineenstorting van het landbouwsysteem met de toevloed van nomadische stammen na de Arabische verovering die malaria-moerassen creëerde en het oude terrassysteem verwierp dat de bodem erodeerde, werd gekoppeld door een tiranniek regime, een verlammend belastingstelsel en afwezige landeigenaren die de bevolking verder decimeerden. Veel van de inheemse bevolking was al lang geleden gemigreerd of verdwenen. Heel weinig Joden of Arabieren leefden in de regio vóór de komst van de eerste zionisten in de jaren 1880 en de meesten van hen die in verschrikkelijke armoede leefden.

De meeste Arabieren die ten westen van de rivier de Jordaan in Israël wonen, de Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria) en Gaza zijn nieuwkomers die na het begin van de 20ste eeuw uit omliggende Arabische landen kwamen omdat ze zich aangetrokken voelden tot de relatieve economische welvaart die door de Zionistische Beweging werd gegenereerd en de Britten in de jaren 1920 en 1930.

Dit wordt onderbouwd door ooggetuigenverslagen van een verlaten land – inclusief 18de-eeuwse rapporten van de Britse archeoloog Thomas Shaw, Franse auteur en historicus graaf Constantine Volney (reizen door Syrië en Egypte, 1798); De geschriften uit het midden van de 19se eeuw van Alphonse de Lamartine (Herinneringen aan het Oosten, 1835); Mark Twain (Innocents Abroad, 1867); En rapporten van de Britse consul in Jeruzalem (1857) die werden teruggestuurd naar Londen.

Familienamen van veel Palestijnen getuigen van hun niet-Palestijnse afkomst. Net zoals Joden namen als Berliner, Warschau en Toledano dragen, zijn moderne telefoonboeken in de gebieden gevuld met families met de naam Elmisri (Egyptisch), Chalabi (Syrisch), Mugrabi (Noord-Afrika). Zelfs George Habash – de aartsterrorist en hoofd van Black September – draagt ​​een naam met oorsprong in Abessinië of Ethiopië, Habash in zowel Arabisch als Hebreeuws.

De Palestijnse nationaliteit is een entiteit die wordt bepaald door zijn oppositie tegen het Zionisme en niet door zijn nationale ambities. Wat Palestijnen verenigt, is hun verzet tegen het joodse nationalisme en de wens om het uit te roeien, geen ambities voor hun eigen staat. Lokale patriottische gevoelens worden alleen gegenereerd wanneer een niet-islamitische entiteit de leiding neemt – zoals Israël deed na de Zesdaagse Oorlog van 1967. Het verdwijnt onder Arabische heerschappij, hoe afstandelijk of despotisch ook.

Een Palestijnse identiteit bestond niet totdat deze door een tegenkracht werd gecreëerd – voornamelijk gevoed door anti-Zionisme. Oppositie tegen een niet-moslim nationalisme over wat lokale Arabieren, en de hele Arabische wereld, als hun eigen gazon beschouwen, was de enige uitdrukking van ‘Palestijns volk’.

Winston Churchill, destijds Britse staatssecretaris van Koloniën en de latere premier van G-B, zei in juni 1922:

Wanneer wordt gevraagd wat wordt bedoeld met de ontwikkeling van het Joodse Nationale Huis in Palestina, kan worden beantwoord dat het niet de oplegging is van een Joodse nationaliteit aan de inwoners van Palestina als geheel, maar de verdere ontwikkeling van de bestaande Joodse Gemeenschap, met de hulp van Joden in andere delen van de wereld, zodat het een centrum kan worden waarin het Joodse volk als geheel, op grond van religie en ras, belangstelling en trots kan krijgen. Maar om ervoor te zorgen dat deze gemeenschap het beste perspectief op vrije ontwikkeling moet hebben en het Joodse volk een volledige gelegenheid moet bieden om haar capaciteiten te tonen, is het van essentieel belang dat het weet dat het zich in Palestina bevindt als van rechtswege en niet op basis van lijden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Eli E. Hertz “Palestinians ‘Peoplehood’ Based on a Big Lie” en een artikelMandate for Palestine: The Legal Aspects of Jewish Rights” van 4 december 2018 op de site van Myths and Facts

2 gedachtes over “Palestijns ‘volksgevoel’ is een grote leugen en voornamelijk gevoed door aloude Jodenhaat

 1. “Het palestijnse volk” inclusief haar geënsceneerde geschiedenis van gestolen land en ‘recht’ op een eigen palestijnse staat is de grootste leugen van de moderne geschiedenis, gebaseerd op manipulaties en gevoed door haat tegen het Joodse volk in/van Israel.

  “De palestijnen” bestaan dankzij Israel……daarvoor waren het gewoon Arabieren & werk immigranten (1920).

  Hadden de Arabische landden in 1948 de toenmalige “2-staten oplossing” geaccepteerd en Israel niet aangevallen met het doel haar te vernietigen dan was er nooit een ‘palestijns’ vluchteling probleem ontstaan.

  Blijkbaar heeft iemand (daarboven?) begrepen dat het toenmalige Israel als gatenkaas geen overlevingskansen had en heeft de Arabische legers haar richting uitgestuurt en de Joden gedwongen te overleven in een groter gebied.

  De rest van het verhaal is bekend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.