Hamasleider Sinwar dreigt Tel Aviv te bombarderen en andere steden in Israël te vernietigen

Hamas-leider Yahya Sinwar bedreigde maandag de leider van de Blauwe & Witte partij, parlementslid Benny Gantz en waarschuwde dat als Gantz de Gazastrook probeert aan te vallen na het vormen van een regering, de terreurgroep ervoor zal zorgen dat hij spijt zal hebben over de dag dat hij geboren is.

Het Israëlische parlementslid, die van 2011 tot 2015 stafchef was van de Israel Defense Forces (IDF), zei dat als hij premier wordt, hij militair geweld zal gebruiken om dergelijke aanvallen af ​​te schrikken en mogelijk leiders van de terreurgroep gericht zal liquideren. Gantz zei op zaterdag:

Een regering onder mijn leiding zal geen bedreiging voor de inwoners van het zuiden tolereren en geen enkele schade aan haar soevereiniteit accepteren. We zullen koste wat kost de afschrikking terugbrengen, zelfs als we persoonlijk degenen moeten raken die de escalatie leiden.

Sinwar verwees naar Gantz’s opmerkingen na een weekend van raketaanvallen vanuit Gaza op willekeurige burgerdoelwitten in de steden van Zuid-Israël waarbij één raket een huis in Sderot had geraakt en hij zei:

Als we tot de conclusie komen dat de situatie in Gaza zal verslechteren, zullen we Tel Aviv bombarderen en zes maanden lang Color Red-raketalarmen veroorzaken. Als Benny Gantz de volgende premier van Israël wordt, zal hij spijt krijgen van de dag dat hij werd geboren. Gantz, we wachten op je. Als je er zelfs in slaagt een regering te vormen, zullen we je spijt berogen over de dag dat je bent geboren. Ze hebben zelfs geen regering die het budget zou kunnen goedkeuren of beveiligingskwesties kan bespreken. We zijn klaar om de vrijlating van onze gevangenen [veroordeelde moslimterroristen in Israëlische veiligheidsgevangenissen] te verzekeren en alle mogelijke inspanningen te leveren om dat te bereiken.

Sinwar pochte erover dat er honderden kilometers tunnels onder Gaza zijn die Hamas-troepen kunnen gebruiken om de Palestijnse enclave tegen een Israëlische aanval te verdedigen. Hij bedankte ook Iran voor zijn steun aan Hamas ‘met fondsen, wapens en expertise’ en dreigde ook meedogenloze raketaanvallen op Tel Aviv in een toekomstige escalatie van het conflict:

Als het geweld oplaait, zullen we Tel Aviv bombarderen en zullen we de sirenes ’s morgens,’ s avonds en ’s nachts zes volle maanden laten afgaan. We kunnen de steden van de vijand veranderen in spooksteden, als ze ons blijven aanvallen. Als u erover hebt nagedacht om binnen te trekken – we hebben duizenden mijnen die op je wachten.

Yahya Sinwar
De thans 57-jarige Hamasleider Yahya Sinwar, was in het najaar van 2011 één van de 1027 Palestijnse terroristen en massamoordenaars die werd ingeruild voor één enkele Israëlische soldaat korporaal Gilad Shalit (° 1986) die sinds 2006 5 ¼ jaar ergens in een gat in de grond van Gaza werd gegijzeld door Hamas.

Sinwar werd in 1988 door de Shin Bet opgepakt en in 1989 in Israël veroordeeld tot vier maal levenslange gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid in de moord op twee Israëlische soldaten en de liquidatie van tientallen Palestijnse “collaborateurs” met Israël.

Na amper 22 jaar opsluiting in een Israëlische cel, kwam hij in oktober 2011 vervroegd vrij. Hij is de huidige leider van Hamas in de Gazastrook, die het in februari 2017 heeft overgenomen van Ismail Haniyeh, die op zijn beurt chef van het politburo werd ter vervanging van Khaled Meshaal.

Plaatje hierboven: Gaza, precies acht jaar geleden. Hamascommmandant van de Qassam Brigades, Yahya Sinwar, bij zijn vrijlating in oktober 2011 in de bus die hem terug naar Gaza bracht waar hem een groots onthaal wachtte…

Iron Dome vs. Iran
Israëls veiligheidskabinet kwam zondag bijeen in de nasleep van de nieuwste golf raketten vanuit Gaza tijdens het weekend. Tijdens de 4 uur durende bijeenkomst ontvingen de ministers updates over de ontwikkeling aan de zuidgrens en de noordgrens en werden operationele beslissingen genomen zonder bezwaar.

Op de vergadering zei premier Netanyahu dat de gecoördineerde raketaanval uit de lucht kwam vallen en werd hoogstwaarschijnlijk opgedragen door Qassem Soleimani, de commandant van de Quds Force van het Iraanse Revolutionaire Garde-korps, de organisatie belast met de export van de Islamitische Revolutie.

Soleimani wil dat zijn Palestijnse Arabische klanten de uitputtingsoorlog voortzetten die effectief begon in maart 2018 toen Hamas de wekelijkse gewelddadige orgieën langs de grens met Israël in Gaza lanceerde onder de naam ‘Grote Mars van de Terugkeer’. Israël stelt Hamas verantwoordelijk voor de escalatie,  dat ook is veranderd in een Iraanse proxy die $ 30 miljoen per maand ontvangt van het regime in Teheran, verantwoordelijk voor het spervuur ​​van raketten.

Na de vergadering heeft de IDF extra Iron Dome-raketafweerbatterijen ingezet in de Shfela en Gush Dan-regio’s in centraal Israël, ter voorbereiding op een mogelijke escalatie en raketvuur richting Israël. Moslimterroristen vuurden op vrijdag in drie golven raketten af ​​op Israëlische burgers. De IDF reageerde met een golf van luchtaanvallen vóór het ochtendgloren in Gaza gericht op de terreurinfrastructuur van Hamas, waarbij één moslimterrorist werd geëlimineerd en twee anderen werden verwond.


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas leader threatens Gantz: ‘You will curse the day that you were born’” van 4 november 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelHamas leader threatens to bomb Tel Aviv” en een artikel van Ben Ariel “Hamas leader: Israel doesn’t even have a cabinet – Hamas leader in Gaza: We are prepared to defend and respond” en een artikel van Yochanan Visser “ANALYSIS: How Iran protects its plan for Israel’s destruction” van 4 november 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Elior Levy “Hamas warns it has enough rockets to target Tel Aviv for ‘six months in a row’” van 4 november 2019 op de site van Ynet News

♦ naar een artikelHamas terror group chief threatens: We’ll turn Israeli cities into ghost towns” van 4 november 2019 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.