Twitter schort de accounts op die gelieerd zijn met Hezbollah en Hamas

Het televisiestation Al-Manar van Hezbollah zei dat de meeste Twitter-accounts die aan het station waren gekoppeld, waren opgeschort.

De accounts in het Engels, Frans en Spaans zouden opgeschort zijn, maar de Twitter-handvatten van specifieke televisieprogramma’s leken te werken, meldde het persbureau AFP. “Er is geen plaats op Twitter voor illegale terroristische organisaties en gewelddadige extremistische groepen,” vertelde een woordvoerder van Twitter aan AFP.

Hezbollah maakte deel uit van de laatste regering in Libanon, maar staat opgelijst als een verboden terroristische organisatie in de Verenigde Staten, Israël en verschillende andere landen. Vreemd genoeg wordt door de Europese Unie enkel en alleen de militaire vleugel van Hezbollah aangemerkt als een terreurgroep. Bizar.

Ondertussen heeft Twitter ook Hamas-gelieerde accounts in het Engels en Arabisch opgeschort, volgens rapporten. De Verenigde Staten en Israël classificeren Hamas ook als een terreurorganisatie.

Een pluim voor @Twitter voor het opschorten van de rekeningen van terreurgroepen #Hezbollah en #Hamas. Internationaal erkende terreurgroepen mogen nooit een platform hebben voor hun gewelddadige extremisme,” tweette Jonathan Conricus, internationale woordvoerder van de Israel Defense Forces:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Ariel “Twitter suspends Hezbollah and Hamas-related accounts” van 4 november 2019 en een artikel van Nitsan Keidar “‘Declare Hezbollah a terrorist organization'” van 1 november 2019 en een artikel van Marcy Oster “Congressmen call out Twitter for allowing Hamas and Hezbollah” van 23 oktober 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelTwitter suspends accounts associated with Hezbollah and Hamas” van 3 november 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Dima Abumaria “Palestinians Protest Facebook ‘Bias Favoring Israel’” van 10 juli 2019 op de site van The Media Line

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.