Waarom ontkent de moslimwereld de Holocaust? +video

Plaatje hierboven: Controlepost Qalandia, Jeruzalem. Palestijnen demonstreren hun verheerlijking van de nazi’s en hun symbolen (hakenkruis aka swastika) tijdens de wekelijkse vrijdagse rellen nabij Jeruzalem [beeldbron: Arutz Sheva]

Een conferentie over ontkenning van de Holocaust in de moslimwereld werd deze week voorafgaand aan de Holocaust Herdenkingsdag op donderdag gehouden aan de Bar-Ilan Universiteit, met tal van academici, verschillende journalisten en Itamar Marcus van Palestinian Media Watch.

Tijdens het evenement kreeg Arutz Sheva de kans om te spreken met Dr. Mordechai Kedar van Bar-Ilan University, een gerenommeerd expert in de Arabische en Arabische wereld. Kedar betoogde dat de Arabische wereld de Holocaust ontkent

.. omdat elke erkenning dat de Holocaust werkelijk was, naar hun mening Israël legitimeert en Israël (een reden) geeft om te leven en te bestaan. Ze ontkennen de Holocaust, ze ontkennen de Joodse geschiedenis, ze ontkennen de Joodse connectie met dit land. Terwijl een groot deel van de Arabische wereld de Holocaust ontkent, onderwijzen sommigen de Holocaust, maar ze worden geleerd om slecht te denken over nazi-leider Adolf Hitler, niet vanwege zijn Judeocide, maar eerder omdat hij “het werk” niet heeft afgemaakt.

Dr. Nesia Shemer, ook van Bar-Ilan University, vertelde Arutz Sheva over de positie van sjeik Yusuf al-Qaradawi, hoofd van de Internationale Unie van moslimgeleerden, de geestelijke leider van Hamas en Co en “de meest invloedrijke en belangrijkste moslimleider in onze dagen.

Shemer merkte op dat al-Qaradawi “beweert dat de Holocaust wel is gebeurd, maar het was een goddelijke straf van God aan de Joden vanwege hun zonden.” Hij minimaliseert ook de genocide, bewerend dat slechts een miljoen of anderhalf miljoen Joden zijn vermoord, en dat de “echte Holocaust die van de Palestijnen is“.

Wat moet het antwoord zijn op deze wijdverbreide Holocaustontkenning en feitelijke corruptie? Volgens Kedar moeten de Arabische wereld en de wereld in het algemeen worden geconfronteerd met afbeeldingen en ander historisch bewijsmateriaal dat de Holocaust bewijst.

Hij zei dat die documenten “met name die van de moefti (van Jeruzalem) Haj Amin al-Huseini, die de nazi’s aanzetten tot het verbranden van de joden in het algemeen, moesten bevatten en hij heeft zelfs een zeer actieve rol gespeeld in de uitroeiing van bijna een half miljoen Joden in Hongarije in 1944.

Video: Holocaust Denial in the Muslim World


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yoni Kempinski en Ari Yashar “Why Does the Muslim World Deny the Holocaust? – Experts reveal the Israel connection to Arab Holocaust denial, and the Palestinian role in the genocide of half a million Jews in Hungary” van 17 april 2015 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Waarom ontkent de moslimwereld de Holocaust? +video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.