Maandblad Canadese moskee publiceert artikel van beruchte Holocaust ontkenner

Plaatje hierboven: Islamistische demonstranten dragen een plakaat mee waarin de Holocaust wordt ontkend [beeldbron: Holocaust Memorial Museum, VS]

Een vooraanstaande Joodse belangenvereniging in Canada heeft een moskee in de regio Toronto sterk veroordeeld voor het publiceren van een artikel van een beruchte ontkenner van de Holocaust in zijn maandblad.

In een artikel in de Crescent Magazine-editie van oktober 2019, die zichzelf bestempelt als het ‘nieuwsblad van de islamitische beweging’, beweerde Kevin Barrett – een Amerikaanse holocaustontkenner – dat de definitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) die door talloze landen en internationale organisaties werd aangenomen, een “racistische, genocidale leugen is.”

De antisemitische retoriek van Kevin Barrett echoot die van neonazi’s en blanke supremacisten,” zei Michael Mostyn, CEO van B’nai Brith Canada. “Waarom wordt deze ultieme drek gepubliceerd in Canada en verspreid over de hele wereld, en waarom zou een Canadees gebedshuis ermee geassocieerd willen worden?

De redacteur van Crescent Magazine is Zafar Bangash, imam van de Islamic Society of York Region (ISYR). Het magazine deelt ook een adres met ISYR, van waaruit het wordt verspreid over Noord-Amerika, het VK, Zuid-Afrika en Maleisië. In april beweerde Bangash Crescent Magazine valselijk dat een “zionistische connectie” stak achter de verwoestende terroristische aanval op twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland, merkte B’nai B’rith Canada op.

Onder de leugens die door Barrett worden gepromoot, is de bewering dat het aantal van zes miljoen Joodse Holocaustslachtoffers “overdreven” is, dat Japans-Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zaten “op initiatief van voornamelijk Joodse gangsters”, en dat “de Verenigde Staten en hun bondgenoten opzettelijk 10 miljoen Duitsers hebben vermoord tijdens de naoorlogse bezetting.”

Plaatje hierboven: Teheran, Iran, 11 februari 2010. Op een demonstratie in Teheran ter gelegenheid van de 31ste verjaardag van de Islamitische Revolutie in 1979 werd en passant de Holocaust ontkend en als een ‘grote leugen’ afgebeeld [beeldbron: Daily Beast]


Bronnen:

♦ naar een artikelCanadian Jewish Group Takes Toronto-Area Mosque to Task Over Article by Infamous Holocaust Denier” van 1 november 2019 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikelMosque-Based Publication Runs Hateful Article by Holocaust Denier” van 31 oktober 2019 op de site van B’nai Brith Canada

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.