Hamas vuurt vanuit Gaza opnieuw 10 raketten naar Israël; huis in Sderot geraakt

Plaatje hierboven: Sderot, Israël, 19 mei 2007. een brandende auto, in de zuidelijke stad Sderot met de straat bezaaid met granaatscherven. Op 26 oktober 2001 incasseerde Sderot de allereerste Qassamraket die vanuit de Strook werd afgevuurd. Duizenden raketten teisterden sindsdien de stad [beeldbron: Almog Suvagker/Corbis]

Gaza-terroristen vuurden vrijdagavond een spervuur ​​van minstens 10 raketten op Zuid-Israël af. ‘Red Color’-sirenes klonken kort na 21.00 uur in Sderot en in gemeenschappen in de Shaar Hanegev Regional Council in het zuiden van Israël.

De IDF bevestigde dat zeven raketten werden afgeschoten vanuit Gaza naar de regio. Ze werden allemaal onderschept door het anti-raketsysteem van Iron Dome. Later, rond 21.45 uur, werd opnieuw drie raketten op Zuid-Israël afgevuurd. Een van de raketten raakte een huis in Sderot.

Er waren geen gewonden, omdat de bewoners zich in beschermde ruimtes bevonden toen de raket toesloeg, maar het gebouw liep schade op. De eenheid van de IDF-woordvoerder bevestigde dat drie raketten werden afgevuurd in het tweede spervuur. Een van hen werd onderschept door Iron Dome.

Paramedicus Alex Kusinov, die door de raketinslag naar het huis werd geroepen, vertelde:

Toen we op straat kwamen, was er veel drukte, waren er verschillende auto’s met verbrijzelde voorruiten. De bewoners van het huis, een stel van 40 jaar en hun kinderen, waren in een aangrenzend gebouw. Ze vertelden ons dat zodra de sirenes klonken, ze het beschermde gebied binnengingen en enkele minuten later vertrokken. Ze waren niet gewond en hadden geen medische hulp nodig.

Magen David Adom paramedici behandelden een 65-jarige vrouw die viel terwijl ze naar een beschermde ruimte rende. Ze werd geëvacueerd naar het Barzilai-ziekenhuis in Ashkelon. Vijf mensen die aan shock leden, werden ter plaatse behandeld en hoefden niet in het ziekenhuis te worden opgenomen.

Palestijnse Arabische media meldden dat de IDF doelen in Gaza aanviel na de raketbarrières. Het kantoor van premier Binyamin Netanyahu gaf een verklaring uit: “De premier en de minister van Defensie onderhouden regelmatig contact met de stafchef en de defensie-inrichting en instrueren hen de vereiste acties uit te voeren.

Reactie bleef n,iet lang uit. Israëlische straaljagers voerden vergeldingsacties uit op Hamas-terreurdoelen. Volgens Arabische rapporten bombardeerde de IDF een aantal doelen in centraal Gaza en ten westen van Khan Younis. Arabieren berichten dat drie Hamas-terroristen gewond zijn geraakt na de aanval in Khan Younis. Een van hen stierf later aan zijn verwondingen. Extra luchtaanvallen gemeld in Rafah, in het zuiden van Gaza.

Op donderdagavond schoten Gaza-terroristen een raket af naar Zuid-Israël. De anti-raketsysteem Iron Dome werd geactiveerd als reactie, hoewel wordt aangenomen dat de raket in de lucht explodeerde. Er was geen lichamelijk letsel. Een IDF-tank en vliegtuig vielen twee Hamas-militaire posten in Noord-Gaza aan als vergelding.


Bronnen:

♦ naar een artikelSderot home hit in rocket barrage from Gaza Strip” en een artikelVIDEO: Direct hit on Sderot home caught on security camera” van 1 november 2019 op de site van Ynet News

♦ naar een artikel van Elad Benari “Gaza rocket hits Sderot home – Gaza terrorists fire barrage of at least 10 rockets on southern Israel. One rocket hits Sderot home, damaging it” van 1 november 2019 op de site van Arutz Sheva

 

Een gedachte over “Hamas vuurt vanuit Gaza opnieuw 10 raketten naar Israël; huis in Sderot geraakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.