Hamas vuurt enkele raketten af naar Israël; IDF slaat terug

Israëlische straaljagers en tanks voerden vergeldingsacties uit op Hamas-terreurinfrastructuur in Gaza nadat een raket door moslimterroristen naar Zuid-Israël was gelanceerd. Een projectiel uit Gaza op open terrein zijn gevallen en ander projectiel zou door Iron Dome zijn onderschept volgens J-Post.

Het Israëlische leger zei dat in reactie op het raketgeschut een tank en een IAF-jet twee Hamas-posities in de Gazastrook troffen. De legerradio meldde dat de IDF speciale troepen uitzendt om de Gaza-divisie te versterken.

Na het raketvuur werd een Red Alert-sirene geactiveerd in twee gemeenschappen in de buurt van de Gazastrook. De raketafweer Iron Dome werd geactiveerd als reactie. Het is onduidelijk of de onderschepping succesvol was. De raket explodeerde blijkbaar in de lucht en niemand raakte gewond.

De Regionale Raad van Eshkol zei: “Er is een rode alarmsirene geactiveerd in het gebied. Een Iron Dome-systeem werd geactiveerd en gelanceerd. Er zijn momenteel geen bekende effecten bekend in de raad. Er is geen wijziging in de richtlijnen voor bewoners. Heb een goede en rustige nacht.

Code Red-raketsirenes klonken donderdagavond in Alumim en Be’eri. Omwonenden meldden één explosie gehoord. “Na bijna een maand relatieve stilte tussen Israël en Gaza, werd net een raket vanuit Gaza op Israël afgevuurd“, tweette de IDF-woordvoerder.

Eerder deze week werd een drone op de ongebruikelijke hoogte van 12.000 voet boven Gaza onderschept door F-15 straaljagers.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli fighter jets and tanks bomb Hamas terror targets in response to a rocket fired at southern Israel” en een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at civilians in southern Israel” van 31 oktober 2019 en een artikelIsraeli fighter jets shot down drone flying at ‘unusual’ altitude near Gaza” van 29 oktober 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelRocket fired from Gaza: IDF responds – Iron Dome launches to intercept rocket from Gaza. No injuries reported” van 31 oktober 2019 en een artikel van Ben Ariel “‘Economic development in Gaza could lead to terror” van 1 november 2019 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.