Abbas vertelde de VN dat hij nieuwe verkiezingen wil – Hij loog

In september kondigde Mahmoud Abbas bij de VN aan dat hij van plan is om verkiezingen te plannen zodra hij terugkeert naar Ramallah.

Ik heb besloten om bij mijn terugkeer van deze internationale bijeenkomst een datum aan te kondigen voor het houden van algemene verkiezingen in Palestina – op de Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem en de Gazastrook,” zei hij. Vijf weken later is een dergelijke datum nog steeds niet aangekondigd.

Wat er wel is gebeurd, is dat Abbas een commissie heeft ingesteld met alleen leden van zijn Fatah-partij, niet om verkiezingen te plannen, maar om de verkiezingen te ‘bestuderen’. “We zullen de verkiezingen bespreken, de voorbereidingen voor het houden ervan en maatregelen die worden genomen om dit doel te bereiken,” zei Abbas.

Ik nam niet de moeite om hierover te rapporteren omdat dit allemaal een spel is. Abbas is niet van plan verkiezingen te houden – hij is van plan de pretentie van verkiezingen te gebruiken om meer macht te verkrijgen. Dit spel werd eerder gespeeld. Abbas was het met Hamas eens over verkiezingen in 2014 en 2018 en er gebeurde niets.

Er zijn twee onmogelijke uitdagingen te overwinnen, die Abbas vrij goed kent. Een daarvan is dat Hamas erop staat dat bij elke verkiezing stemmen voor leden van de Palestijnse Nationale Raad, dat geen orgaan van de PA is, maar de wetgevende arm van de PLO is. De PA rapporteert aan de PLO. De PLO is waar alle macht is en Abbas is de voorzitter.

Leden van de PNC worden niet gekozen maar benoemd – door Abbas’ partij al-Fatah. Tijdens de laatste PNC-vergadering van vorig jaar – de eerste dergelijke sinds 1996 – vulde Abbas de uitvoerende raad van de PNC met loyalisten. De PLO is absoluut niet democratisch. Abbas zal nooit toestaan ​​dat leden van de PNC van de PLO worden gekozen omdat hij er absolute macht over heeft.

De andere uitdaging is dat Abbas erop staat dat Arabieren in Jeruzalem mogen stemmen – in Jeruzalem. Israël zal niet toestaan ​​dat dat gebeurt. Natuurlijk kan Israël niet voorkomen dat ze naar gebied A of B reizen waar ze kunnen stemmen – de Arabieren in Jeruzalem zijn de enige mensen ter wereld die vrijelijk naar zowel Israël als de hele Westelijke Jordaanoever kunnen reizen.

Maar de PLO wil deze schijn van verkiezingen gebruiken als een politiek wapen om Israël onder druk te zetten om enige soevereiniteit over Jeruzalem op te geven. Met andere woorden, het is belangrijker om Israël zelfs een beetje soevereiniteit af te staan ​​dan het houden van de verkiezingen.

Vandaag zien we al de backtracking van Fatah. Jamal Muheisen, lid van het Centraal Comité van Fatah, zei dat er ‘obstakels’ zijn voor een presidentieel decreet over verkiezingen, waarbij Hamas de schuld wordt gegeven dat hij niet akkoord gaat met bepaalde administratieve details.

Het andere obstakel is dat de PLO bevriende landen contacteert om Israël onder druk te zetten om te stemmen voor Palestijnse verkiezingen in gebieden die Israël als een deel van Israël beschouwt.

Deze verkiezingsfraude bewijst ook dat Abbas op een andere manier een leugenaar is: Na de laatste verkiezingen in 2006 beloofde Abbas dat hij niet zal worden herkozen. In 2009 beloofde Abbas dat hij zich niet herverkiesbaar stelt. In 2011 beloofde Abbas opnieuw hij niet herverkiesbaar is.

Gisteren zei Fatah-woordvoerder Osama al-Qawasmi: “We bevestigen dat president Abbas onze kandidaat is bij eventuele komende presidentsverkiezingen.” Waarom geloven de media nog steeds iets wat deze man zegt?


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Abbas told the UN he wants new elections. He lied” van 31 oktober 2019 op de site van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “Abbas vertelde de VN dat hij nieuwe verkiezingen wil – Hij loog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.