De bondgenoten van de BDS-beweging gedijen binnen de hypocriete Nederlandse elite

De anti-Israel Boycott Divestment and Sanctions Movement (BDS) is wereldwijd actief. In Nederland heeft BDS een fijnmazig netwerk dat samenwerkt met andere anti-Israël activisten. De Nederlandse BDS-beweging en haar anti-Israëlische bondgenoten zijn doordrongen van kerken, vooraanstaande maatschappelijke en politieke organisaties, evenals nationale instanties waaronder enkele van de hoogste elites van het land.

Het Rights Forum speelt een centrale rol in anti-Israëlactiviteiten. Het werd opgericht door de meest invloedrijke Nederlandse BDS-promotor en anti-Israëlische activist, voormalig premier Dries van Agt, een christendemocraat (CDA). Van Agt verwierf bekendheid in de jaren ’80 toen hij zich in de hoedanigheid van minister van Justitie zichzelf provocerend ‘een Ariër’ noemde terwijl hij voorstelde om de laatste drie prominente nazi-oorlogsmisdadigers vrij te laten uit gevangenschap in Nederland.

Onder hen was Ferdinand aus der Fünten, de speciale vertegenwoordiger van Adolf Eichmann in Nederland. Algemeen bekend als Fünten, was deze SS-Hauptsturmführer en hoofd van het Centraal Bureau voor Joodse Emigratie in Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog verantwoordelijk voor de deportatie van Joden uit Nederland naar de Duitse concentratiekampen en werd na de oorlog veroordeeld als oorlogsmisdadiger.

Decennia lang heeft Van Agt sympathie gehad voor en samengewerkt met antisemieten, waaronder de Palestijnse Autoriteit en Hamas-leiders. Hoewel het Rights Forum ontkent dat het een pro-BDS-organisatie is of dat het een antisemitische agenda heeft, toont zijn website duidelijk zijn BDS-agenda. Het werkt ook op verschillende manieren samen met andere BDS-organisaties. Het Forum gebruikte ten minste één openlijk antisemitische auteur, Jan Tervoort, om te schrijven voor zijn website.

Onder de leden van de Rights Forum Raad van Advies vindt men een aantal prominente Nederlanders. Thom de Graaf is een voormalig leider van de anti-Israëlische links-liberale D66-partij en een voormalig vice-premier. Hij is momenteel de vice-president van de Raad van State en nam pas ontslag uit het Rights Forum toen hij werd benoemd in zijn nieuwe functie. De Raad van State, honderden jaren oud, is een constitutioneel ingesteld adviesorgaan voor de regering en het parlement waarvan de president koning Willem Alexander is.

Andere medewerkers van Rights Forum zijn voormalige ministers, waaronder Laurens Jan Brinkhorst (D66). Hij is de schoonvader van de overlevende broer van de koning, Prins Constantijn. De christen-democraat (CDA) Hans van den Broek (CDA), een voormalige minister van Buitenlandse Zaken, is de schoonvader van Prins Maurits, een neef van de koning. Frans Andriessen (CDA) – dit jaar overleden – was voormalig drievoudig EU-commissaris en Nederlands minister van Financiën. Bert de Vries is een voormalig minister en voorzitter van het CDA. Jan Pronk en Hedy d’Ancona waren beiden ministers namens de PvdA. De laatste had een joodse vader.

Een andere medewerker van het Rights Forum is professor André Nollkaemper, een vooraanstaand juridisch adviseur van de Nederlandse overheid. Deze paar namen, evenals andere, laten zien hoe extreme anti-Israëlische opvattingen de Nederlandse mainstream en regering hebben doordrongen.

Het feit dat al deze prominente personen in het bestuur van het Forum bleven na een schandaal met zijn antisemitische tekstschrijver, Tervoort, is een aanwijzing dat antisemitisme opnieuw aanvaardbaar is geworden in de Nederlandse sociale en politieke elite.

De Adviesraad voor Internationale Vraagstukken (AIV) is een adviesorgaan van de Nederlandse overheid en wordt er volledig door gefinancierd. Het rapport 2013 getiteld Between Words and Deeds – Perspectives on a Lasting Peace in the Middle East is nog steeds te vinden op de AIV-website. Het rapport is een verbazingwekkende verzameling nepnieuws en een nep historisch overzicht van het Arabische / moslimconflict met de Joodse staat.

Het besluit met aanbevelingen voor economische en politieke sancties tegen Israël en het leggen van formele contacten met Hamas. Verschillende leden van de commissie die het rapport hebben opgesteld, zijn medewerkers van het Rights Forum. De regering heeft de aanbevelingen van de AIV niet aanvaard, maar de vele leugens zijn niet weerlegd. Hun rapport is nu ‘officieel’ achtergrondmateriaal.

Vanwege zijn juridische status moet het Rights Forum een ​​jaarverslag publiceren met financiële gegevens. Toch zijn de bronnen van de inkomsten van de organisatie niet bekend. De Facebook-pagina van het Rights Forum heeft ook antisemitische opmerkingen geplaatst. Enkele van de meest extreme opmerkingen werden pas verwijderd nadat CJO, de Nederlandse joodse koepelorganisatie, samen met het pro-Israël informatiecentrum CIDI, een klacht had ingediend bij de politie.

In tegenstelling tot Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten ondernemen de Nederlandse autoriteiten geen actie tegen BDS-organisaties. De huidige Nederlandse regeringscoalitie omvat een expliciet pro-Israëlische partij, de Christen Unie (CU). Toch is deze partij niet bereid gevonden om de regering echt onder druk te zetten met betrekking tot haar Israëlische beleid.

De houding van de CU is ook een raadsel wanneer men hun krachtige positie als junior partner in een coalitie met een parlementaire meerderheid van slechts één zetel beschouwt. Oproepen aan de partij om de pro-Israël paragrafen in haar programma na te leven zijn tevergeefs geweest en hebben alleen geleid tot cosmetische acties.

Als een van de resultaten bleef de BDS-beweging impliciete politieke steun van de huidige regering genieten. Dit omvat een minister van internationale samenwerking, Sigrid Kaag van D66, die getrouwd is met een voormalige minister van de Palestijnse Autoriteit die onder Arafat heeft gediend.


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh ingekort artikel van Dr. Manfred Gerstenfeld “Manfred Gerstenfeld interviews Wim Kortenoeven: The BDS Movement’s allies among the hypocritical Dutch elite” van 30 oktober 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “De bondgenoten van de BDS-beweging gedijen binnen de hypocriete Nederlandse elite

 1. Nederland 2019/20 heeft geen enkele les geleerd uit haar verleden en van haar voorgangers uit 1940/45.

  Ze doen nog steeds hetzelfde….*wegkijken *mooipraten & *aanpassen…… polderen genaamd.

  Men kan de Nederlandse regering & elite vertrouwen om opnieuw een van de meest hypocriete landen in Europa te zijn die er opnieuw geen enkele moeite mee hebben om éérst Israel en dan haar Joodse burgers opnieuw onder de bus te gooien door weg te kijken, mooi te praten & zich aan te passen……. aan haar nieuwe burgers.

  Maar wees gerust: “Wij zijn zeker géén Antisemieten”

  Helemaal mee eens maar wel Jodenhaters….en hoe!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.