Iran dreigt Israël aan te vallen met precizie geleide missiles

Israëlische ambassades over de hele wereld hebben de veiligheid en het bewustzijn vergroot van de vrees dat Iran Israël zal aanvallen door een diplomatieke missie op buitenlandse bodem te belagen. De waakzaamheid in diplomatieke missies is enorm verhoogd en hebben volgens rapporten bepaalde veiligheidsmaatregelen moeten nemen.

De stafchef van het Israëlische leger, Lt.-Gen. Aviv Kochavi en premier Benjamin Netanyahu hebben de afgelopen dagen allebei gewaarschuwd dat Iran agressiever is geworden en geneigd is te reageren op Israëlische aanvallen op Iraanse doelen in Syrië en Libanon. Kochavi waarschuwde dat de aanslagen uit Iran of zijn proxies in Libanon, Syrië en Irak zouden kunnen komen, meldde de publieke omroep van Kan.

Netanyahu waarschuwde op maandag tijdens een persconferentie met de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin dat Iran probeerde precisie-geleide raketten vanuit Jemen naar Israël te lanceren en dat de Islamitische Republiek dergelijke raketten in Irak, Syrië en Libanon zou plaatsen:

We weten dat we nog steeds een voortdurende strijd voeren tegen de terreur, zowel van de extremistische soennieten onder leiding van Daesh (de Arabische naam voor ISIS), maar ook de extremistische sjiieten onder leiding van Iran, die zich met alles en overal bemoeien in het Midden-Oosten. Iran wil nu precisiegeleide munitie ontwikkelen, raketten die elk doel in het Midden-Oosten kunnen raken met een omtrek van vijf tot tien meter. Ze ontwikkelen deze in Iran. Ze willen ze in Irak en in Syrië plaatsen en het arsenaal van Libanon van 130.000 statistische raketten omzetten in precisiegeleide munitie. Ze proberen dat ook te ontwikkelen, en zijn al begonnen deze in Jemen te plaatsen, met het doel ook Israël vanaf daar te bereiken.

Video: Ontmoeting van premier Netanyahu met de Amerikaanse
minister van Financiën Steven Mnuchin in Jeruzalem


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Israeli embassies increase security over fears of Iran attack” van 29 oktober 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Ben Ariel “Iran seeking to attack Israel with precision-guided missiles” van 29 oktober 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Iran dreigt Israël aan te vallen met precizie geleide missiles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.