IDF majoor-generaal Yaakov Amidror: ISIS vormt geen onmiddelijke bedreiging meer voor Israël

Plaatje hierboven: ISIS heeft Abdullah Qardash aangeduid als opvolger van Abu Bakr al-Baghdadi

Voormalig nationale veiligheidsadviseur van Israël, IDF majoor-generaal Yaakov Amidror, vertelde zondag aan Arutz Sheva dat de eliminatie van leider van de Islamitische Staat (ISIS) Abu Bakr al-Baghdadi er niet voor zou zorgen dat de terroristische organisatie volledig zou desintegreren, maar in feite blijft er nog maar weinig van over.

Het idee zal blijven bestaan ​​en ze kunnen zelfs iemand anders in zijn plaats benoemen, maar het is symbolisch. Een deel van de kleine macht die de organisatie heeft verlaten was omdat de leider in leven bleef en een symbool was van weerstand die overleeft ondanks alle inspanningen om het te elimineren Het feit dat hij werd geëlimineerd, zal dat symbool schaden,” zei Amidror.

De organisatie heeft sowieso geen significante operationele capaciteiten en het punt van verandering zal niet in dat opzicht liggen, maar eerder in de symboliek van de organisatie,” voegde hij eraan toe.

Amidror legde uit dat ISIS de afgelopen jaren zwaar is geschaad. “De Amerikanen hebben op een zeer systematische manier, met veel luchtmachtmacht, speciale troepen, die hoofdzakelijk samen met Koerdische lokale troepen opereren, al hun bolwerken weten te veroveren. Ze blijven verspreid in Irak en Syrië en er zijn organisaties over de hele wereld die hun trouw verklarden aan ISIS maar het is geen hiërarchisch systeem. Het blijft meer een idee en minder een organisatie. Het is nu meer vergelijkbaar met Al-Qaida in zijn slechte tijden dan met ISIS in zijn ‘goede’ tijden,” legde Amidror uit.

Hij merkte op dat “er een aanzienlijk probleem is in de Soennitische wereld en het wordt niet opgelost door de eliminatie van de leider van ISIS. Deze wereld omvat 85% van alle Arabische moslims die zich verraden voelen en voelen dat ze aanzienlijk worden geschaad. De poging om van de slogan van de Moslim Broederschap dat ‘Islam de oplossing is’ op de Soennitische wereld toe te passen, is mislukt en de poging om terug te keren naar de realiteit van het verleden is een mislukking, omdat de infrastructuur van het verleden bijna niet meer bestaat.”

Amidror gaf ook commentaar op het discours rond de Iraanse existentiële bedreiging voor Israël. “We hoeven niet bang te zijn, maar eerder ons voor te bereiden. Dit gaat niet over terrorisme. Er is ook een probleem van terrorisme en dat moet worden aangepakt, maar het belangrijkste probleem is dat Iran een belangrijke militaire macht in Libanon heeft opgebouwd en nu probeert hetzelfde te doen in Syrië nabij de grenzen van Israël, waarbij Teheran ver van Israël blijft en beschermd.”

Dat is waar ons grootste probleem ligt – in het verband tussen Teheran en een echte militaire capaciteit van tienduizenden raketten en missiles, waarvan sommige erg precies zijn. Dit is het belangrijkste probleem van de staat Israël en het is voor ons de meest gecompliceerde bedreiging,” concludeerde hij.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nitsan Keidar “‘ISIS has no operational capabilities left’ – Former National Security Adviser says elimination of ISIS leader is mainly symbolic” en een artikel van Elad Benari “Info about ISIS leader’s location came from one of his wives” van 28 oktober 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelISIS already has a new leader: Former Saddam Hussein army officer takes terror group’s reins” van 28 oktober 2019 op de site van Behind The News

Een gedachte over “IDF majoor-generaal Yaakov Amidror: ISIS vormt geen onmiddelijke bedreiging meer voor Israël

  1. ‘De Killer is dood, lang leve de nieuwe Killer’.
    Een opvolger was dus ook nooit een probleem.

    De CV past op een ieder van de leden, inclusief de vrouwelijk ‘zielepieten’ en hun gehersenspoelde/getraumatiseerde kinderen die ze nu terug naar Europa willen halen.

    Dit is hét probleem scenario voor de toekomst omdat onze politieke & mensenrechten experts niets van de Islam begrijpen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.