In het nauw gedreven ISIS-leider al-Baghdadi blies zichzelf op toen Amerikaanse troepen aanvielen

Plaatje hierboven: Al-Baghdadi leefde de afgelopen vijf jaar ondergedoken. In april 2019 bracht hij een nieuwe audio-opname uit met een oproep aan zijn moslimterroristen om meer terreuraanslagen uit te voeren om gevangen ISIS-terroristen en jihadistische vrouwen in kampen vrij te laten. In een video geplaatst door de terreurgroep samen met de audio-opname zit al-Bagdadi met een zelfmoordvest aan zijn zijde [beeldbron: BTN)

Update 7u59 (28.10.’19)

President Trump gaf deze namiddag een persconferentie in het Witte Huis. Gisteravond brachten de VS “de grootste terroristische schurkenleider ter wereld voor het gerecht“. Abu Bakr al-Baghdadi is dood,” zei hij.

Abu Bakr al-Baghdadi stierf lopend in een tunnel, jammerend en schreeuwend voordat hij zichzelf en drie kleine kinderen met een explosief vest tot ontploffing bracht,” zei president Trump. Baghdadi was “een zieke en verdorven man en nu is hij weg“. Hij was “wreed en gewelddadig en hij stierf op een wrede en gewelddadige manier“, voegde hij eraan toe.

Men gaat er vanuit dat ISIS-leider van de terreurgroep Abu Bakr al-Baghdadi is geëlimineerd bij een inval door Amerikaanse Delta Forces in het noordwesten van Syrië. De definitieve bevestiging is in afwachting van DNA- en biometrische tests.

Volgens rapporten blies de leider van de terreurgroep al-Baghdadi zichzelf en twee vrouwen op met een zelfmoordvest toen Amerikaanse speciale operatietroepen arriveerden om hem te vangen. De missie werd rond middernacht in Syrië uitgevoerd nadat de VS de afgelopen dagen bruikbare inlichtingen over Baghdadi hadden ontvangen.

Online geposte video’s [kijk hier] tonen coalitie luchtaanvallen op de compound van al-Baghdadi in Idlib, geweervuur ​​en de nasleep: een verbrande auto, verkoolde lichamen, afgescheurde ledematen achtergelaten op de scène en een wooncomplex dat is teruggebracht tot puin.

“Onze bronnen uit Syrië hebben bevestigd aan het Iraakse geheime team dat Baghdadi achtervolgde, dat hij naast zijn persoonlijke lijfwacht in Idlib is vermoord nadat zijn schuilplaats was ontdekt toen hij probeerde zijn gezin uit Idlib te krijgen richting de Turkse grens,” zei een van de bronnen.

Koerdische SDF-chef Mazloum Abdi kondigde een “gezamenlijke historische operatie met Amerikaanse troepen” aan zonder verdere details, uren nadat rapporten over de eliminatie van al-Baghdadi naar boven kwamen.

Acht Amerikaanse helikopters en twee drones namen deel aan de operatie, die 90 minuten duurde, meldde het officiële persbureau van Turkije. Turkse militaire autoriteiten wisselden informatie uit en coördineerden met Amerikaanse agentschappen vóór de operatie in Idlib, zei het ministerie van Defensie in een verklaring.

Eerste rapporten geven aan dat helikopters lichamen van de site hebben getrokken en twee terroristen levend hebben meegenomen. De rapporten doken al snel op nadat president Trump een tweet had gepost en zei dat er iets ‘heel groots is net gebeurd!‘ Al-Baghdadi heeft zich de afgelopen vijf jaar ondergedoken.

ISIS heeft Abdullah Qardash aangeduid als opvolger van Abu Bakr al-Baghdadi


Bronnen:

♦ naar een artikelISIS already has a new leader: Former Saddam Hussein army officer takes terror group’s reins” en een artikelTrump: Al-Baghdadi died in a tunnel, whimpering and screaming before detonating himself” en een artikelISIS leader al-Baghdadi blew himself up when US Delta Force troops arrived to capture him” van 27 oktober 2019 op de site van Behind The News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.