Terroristen roepen op tot het doden van Joden aan het VN-hoofdkwartier in Gaza

Plaatje hierboven: Gaza, 30 augustus 2017. Secretaris-generaal van de Verenigde Staten António Guterres (2de van links) spreekt tot de media op een UNRWA-school in Beit Lahiya, Gaza. De VN-chef riep op tot Palestijnse eenheid tussen Hamas (Gaza) en Al Fatah (Westbank) en hernieuwde zijn oproep voor de implementatie van de Tweestatenoplossing [beeldbron: UN News]

Leiders van verschillende Palestijnse facties riepen opnieuw op tot meer terroristische aanvallen op Joden. Het verschil is dat deze keer de oproepen werden gedaan tijdens een zit-staking door Palestijnen buiten de kantoren van de Verenigde Naties in de Gazastrook.

De leiders van de Palestijnse facties kozen ervoor om hun oproep tot het doden van Joden te plaatsen voor de VN-kantoren in de Gazastrook. Het is alsof ze de VN vragen hun voortdurende terroristische aanvallen op Israël goed te keuren.

Wat duidelijk – en verontrustend – is, is dat de VN-functionarissen in de Gazastrook ervoor kiezen om te zwijgen wanneer de Palestijnse leiders naar hun kantoren kwamen om hun mensen aan te sporen hun terroristische aanslagen op te voeren.

De sit-down staking werd georganiseerd door het ‘Jerusalem Department’ van Hamas, de terroristische groep die sinds de zomer van 2007 de Gazastrook regeert. Het doel van de sit-down staking was, volgens Hamas, om te protesteren tegen bezoeken door Joden naar de Tempelberg, of Haram Al-Sharif – een plaats in Jeruzalem die heilig is voor zowel moslims als joden.

Hamas, die de Gazastrook bij Egypte regeert, en de Palestijnse Autoriteit (PA), die de Westelijke Jordaanoever bij Jordanië regeert, en andere Palestijnse facties voeren al lang een wrede campagne van aanzetten tegen het besluit van de Israëlische autoriteiten om joden toe te staan om het tempelbergcomplex te bezichtigen.

De Palestijnen verzetten zich tegen de aanwezigheid van Joden op de Tempelberg – hetzij als bezoekers of als aanbidders. Joods gebed op de Tempelberg is volledig verboden door de Israëlische politie en Joodse bezoekers mogen niet zingen, fluisteren, bidden of enige vorm van religieuze vertoning maken. Toch blijven de Palestijnen ophitsen tegen de Joodse reizen, negerend het feit dat de Israëlische autoriteiten joden niet toestaan ​​om op de Tempelberg te bidden.

De ambtenaren van de PA en Hamas beschrijven de vreedzame bezoeken van Joden regelmatig als ‘gewelddadige invasies door extremistische Joodse kolonisten in de Al-Aqsa-moskee’. Onnodig te zeggen dat de joodse bezoekers nooit voet hebben gezet in de moskee die zich in een deel van de Tempelberg bevindt. Dat heeft de Palestijnse leiders er echter niet van weerhouden om tegen hun volk en de rest van de wereld te liegen door te beweren dat ‘Joden onze moskee ontheiligen’.

Nogmaals, de VN-ambtenaren in de Gazastrook die deze leugens tijdens de sit-down staking hoorden, namen niet de moeite om op de valse claims te reageren. De stilte van de VN-functionarissen spreekt boekdelen over hun houding ten opzichte van opruien tot anti-Israël en bloedlibels tegen Joden, die allemaal een integraal onderdeel zijn geworden van zowel de cultuur van de VN als van de Palestijnen.

Niet dat iemand verwachtte dat de VN en haar hoge ambtenaren de leiders van de terroristen in de Gazastrook werkelijk zouden confronteren. Toch zouden de VN op zijn minst een verklaring moeten hebben uitgegeven waarin de leiders worden veroordeeld die naar haar kantoren in de Gazastrook komen om leugens en bloedlibellen te verspreiden en op te roepen tot geweld tegen Joden.

Helaas is dat niet gebeurd, waardoor de Palestijnse leiders de weg hebben vrijgemaakt om te geloven dat ze groen licht krijgen van het internationale agentschap om hun moorddadige plannen na te streven.

Gewelddadige invasie van Joden‘ op de Tempelberg, aldus Hamas


Bronnen:

♦ naar een artikel van Bassam Tawil “Terrorists Call for Killing Jews — from UN HQ in Gaza” van 23 oktober 2019 op de site van The Gatestone Institute