Opgefokt in de moskeeën bestormen ca. 5000 Gazaanse relschoppers de grens met Israël

Plaatje hierboven: Aan de grens van Gaza met Israël op vrijdagnamiddag 25 oktober 2019. Gazaanse relschoppers bekogelen op ‘vreedzame’ wijze Israëlische grensbewakers en soldaten met allerhande projectielen [beeldbron: BTN]

Enkele duizenden Palestijnen protesteerden op vrijdag aan de grens van Gaza met Israël. Er vielen zowat 16 gewonden tijdens de rellen. De wekelijkse protesten komen ondanks bezoek van gazant van Qatar om nog een ronde contante betalingen te verdelen over 100.000 gezinnen in de enclave.

Zoals elke vrijdag sinds 30 maart 2018 stormden na het traditionele in de locale moskeëen zowat 5.000 door Hamas gesponsorde terroristen naar de grens met Israël. Gestimuleerd door hun vrome imams maakten ze amok, verbrandden autobanden, gooiden stenen, brandbommen en garanten naar de Israëlische soldaten en probeerden het veiligheidshekken langs de grens met Gaza te saboteren om in Israël te infiltreren en Joden te vermoorden.

Soldaten van de IDF reageerden met de klassieke middelen voor oproerverspreiding, en schoetn af en toe met scherp op de balangrijkste en meest agressieve Palestijnse heethoofden, in overeenstemming met de rules of engagement. Het door Hamas geregeerde ministerie van Volksgezondheid in Gaza zei dat 77 moslimterroristen gewond raakten tijdens de rellen, waaronder 31 met kogelwonden.

Qataarse dollars
Het is de laatste in een reeks financiële steun van Qatarese gezant Mohammed al-Emadi, bedoeld om brandstof voor elektriciteit, salarissen en bijstand voor behoeftige gezinnen in de Strip uit Qatar te dekken, die voor het programma dat vorig jaar is gelanceerd ongeveer $ 330 miljoen heeft begroot. De individuele $ 100 stipendia zullen vrijdag worden uitgedeeld, aldus rapporten.

Qatar kondigde op 6 mei ’19 aan dat het 480 miljoen dollar naar de Westelijke Jordaanoever en Gaza zou sturen om “het broederlijke Palestijnse volk te helpen bij het verkrijgen van zijn basisbehoeften.” PA-functionarissen zeiden later dat Doha 300 miljoen dollar, voornamelijk in leningen, zou overmaken op de rekeningen van Ramallah en $ 180 miljoen naar Gaza.

Opmerkelijk: Asharq al Awsat, een Arabische krant in Londen die als betrouwbaar wordt beschouwd, heeft gemeld dat er 600 miljonairs in de Gazastrook zijn. Volgens wereldwijde schattingen bezit Hamasleider Khaled Meshaal alleen al $ 2,6 miljard. Terreur loont, zoveel is wel zeker.

Eerder deze week stroomden duizenden terreurfans de straten van Nuseirat in het centrum van Gaza binnen voor de begrafenis van de 17-jarige moslimterrorist Emad Khalil, die door de IDF nabij de grens met Gaza werd geëlimineerd na een poging Israël binnen te vallen samen met twee Andere gewapende terroristen in november 2018. Volgens Arabische rapporten heeft Israël de stoffelijke resten van de terrorist teruggegeven via de humanitaire oversteek van Erez met Noord-Gaza.

In een zeer ongewoon geval liet een moslimterrorist zich fotograferen met een pistool bij het hek van de veiligheidsgrens:

Plaatje hierboven: Gaza grens met Israël, vrijdagnamiddag 25 oktober 2019. Een Gazaanse wouldbe-Jodendoder poseert met zijn pistool voor de camera’s van Pallywood. Als het even ‘meezit’ wordt deze nitwit door een Israëlische scherpschutter neergelegd. Dan wordt hij ‘martelaar’ en wordt misschien een straat of pleintje in de Palestijns-Arabische gebieden naar hem vernoemd [beeldbron: BTN]


Bronnen:

♦ naar een artikelMuslim terrorists riot on Gaza border -Qatari envoy arrives to transfer bribes to Hamas” van 25 oktober 2019 op d esite van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelSeveral thousand Palestinians protest on Gaza border; 16 injured in riots” van 25 oktober 2019 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Opgefokt in de moskeeën bestormen ca. 5000 Gazaanse relschoppers de grens met Israël

Reacties zijn gesloten.