PA-premier Shtayyeh roept delegatie Nederlandse VVD op tot boycot van Israëlische producten

Plaatje hierboven: PA-premier Mohammed Shtayyeh had op donderdag een ontmoeting met een Nederlandse delegatie van de VVD [beeldbron: Twitter]]

Mohammed Shtayyeh, het hoofd van het kabinet van de Palestijnse Autoriteit (PA), riep de EU donderdag op om stappen te ondernemen die consistent zijn met de aanpak ter ondersteuning van de tweestatenoplossing om Israël te dwingen het internationale recht na te leven, met name wat betreft de ‘nederzettingen’.

In een ontmoeting met EU-parlementsleden van de Nederlandse VVD-partij (tweet onderaan), zei Shtayyeh dat Israël geen internationale wetgeving mag schenden, en stelde hij voor dat EU-landen “nederzettingsproducten” boycotten en niet toestaan ​​dat Israëli’s met Europese paspoorten illegaal in ‘Palestijnse landen’ verblijven.

Het standpunt van de VVD van Mark Rutte inzake het Palestijns-Israëlische conflict is genoegzaam bekend:

Wij willen dat er een twee-staten-oplossing komt voor dit slepende conflict. Echte vrede is alleen mogelijk als de Palestijnen een eigen staat hebben en als de veiligheid van Israël gegarandeerd is. Daarvoor is een uitgebreid akkoord nodig tussen beide partijen. Zonder zo’n akkoord willen wij niet dat Nederland een Palestijnse staat erkent. 

Bovendien benadrukte Shtayyeh het belang van het zo snel mogelijk publiceren van een lijst van internationale en Israëlische bedrijven die actief zijn en diensten verlenen aan ‘kolonisten’ in de ‘bezette gebieden’. Het publiceren van de lijst van die bedrijven zal enorm helpen om de ‘nederzettingen’ te stoppen en hun financiële bronnen op te drogen.

Shtayyeh merkte ook op dat de PA bezig is zich geleidelijk terug te trekken uit de Israëlische economie om de scheiding tussen de gebieden A, B en C in Judea en Samaria te annuleren en de banden met de Arabische staten te versterken.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “PA: Dry up the financial resources for ‘settlements’ – PA cabinet leader calls on European Union to boycott “settlement products” and work to dry their financial resources” van 25 oktober 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelUN Palestinian rights official calls for ban on Israeli settlement products” van 23 oktober 2019 en een artikel van Adam Rasgon “PA premier: Without a two-state solution, Israel will suffer ‘demographic death’” van 30 juli 2019 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “PA-premier Shtayyeh roept delegatie Nederlandse VVD op tot boycot van Israëlische producten

 1. Ontmoet!ing tussen VVD & EU leden met de democratisch dictator van palestina.

  “Wij” willen een 2-staten oplossing…..Het gaat er niet om wat Mark Rutte, VVD & EU willen maar wat Israel wil.

  Het Europeese coloniaal tijdperk is echt voorbij.

  “Echte vrede” is alleen mogelijk als de palestijnen een eigen staat hebben….Vanwaar deze wijsheid? En waarom niet dezelfde ambitie voor Koerdistan?

  Het is hoog tijd voor deze ignorante/arrogante EU leden om wat hedendaagse realiteit & historische feiten te respecteren.

  Martin Luther King verwoorde het zo:
  “Niets is gevaarlijker dan oprechte onwetendheid & gewetensvolle domheid”.

  Blijft de vraag in hoeverre deze Europese bewindslieden oprecht onwetend & gewetensvol dom zijn.

  ‘De palestijnen’ bestaan niet als volk, het zijn Arabieren.

  ‘De palestijnen’ hebben géén historische rechten in Israel en/of “de Westbank”…zijnde het historische Judea & Samaria.

  ‘De palestijnen’ willen geen vrede met Israel maar de vernietiging van Israel.

  Ze zeggen dit luid & duidelijk in hun media, op hun scholen en met hun palestijnse vlag die de hele staat Israel bedekt.

  Er komt daarom dus géén vredevolle palestijnse staat naast Israel!

  Deze hele farce was dus een overbodige oefening…..tenzij de PA & EU hetzelfde toekomstbeeld hebben…..en dat hebben ze!

  De palestijnen zijn de EU proxi’s in hun ambitie de Joodse staat (een foute UN beslissing) te vernietigen…..en daarna de Joden die dan weer vogelvrij wild zijn in het ‘beschaafde Europa.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.