Citaat: ‘Ik ben geen Jood met knikkende knieën maar een trotse Jood met 3.700 jaar geschiedenis’

Senator Warren heeft opgeroepen om Amerikaanse hulp aan Israël in te trekken. De Senator en presidentskandidaat voor de Democratische Partij Elizabeth Warren zei op zaterdag 19 oktober ’19 in Iowa dat ze voorstander is van het onthouden van hulp aan Israël. “Alle opties liggen op tafel om Israël zover te krijgen dat het een tweestatenoplossing ondersteunt,zei Warren.

Het is het officiële beleid van de Verenigde Staten van Amerika om een ​​tweestatenoplossing te ondersteunen en als Israël in de tegenovergestelde richting beweegt, ligt alles op tafel. Op dit moment, zegt (de Israëlische premier Benjamin) Netanyahu dat hij Israël in een richting van toenemende nederzettingen gaat brengen, wat ons niet in de richting van een tweestatenoplossing beweegt.

Israël ontvangt jaarlijks $ 3,8 miljard aan militaire hulp van de Verenigde Staten. Michelle Makori reageerde:

In feite ontvangt Israël niet langer Amerikaanse hulp en momenteel moet het land 74 procent van de Amerikaanse militaire hulp die het ontvangt, opnieuw investeren in Amerikaanse bedrijven.

Michelle Makori is een internationaal befaamde televisiejournalist, nieuwsanker, verslaggever en producent. Momenteel is ze een vooraanstaand anker en hoofdredacteur bij i24News. Makori heeft gewerkt als anker en verslaggever voor Bloomberg, CNN Money, CGTN en SABC.

Overigens is het niet voor het eerst dat boegbeeld(en) van de Democratische Partij dreigen om Israël financieel en of materieel droog te leggen.

Zo dreigde Joe Biden op 22 juni 1982, destijds Senator voor Delaware en tussen 2009 en 2017 vice-president van de VS onder Barack Obama, de toenmalige premier van Israël Menachem Begin om de Amerikaanse hulp aan Israël in te trekken.

Waarop premier Begin hem krachtig antwoordde:

U moet ons niet dreigen om uw hulp (aan ons) in te trekken. Ik ben geen Jood met knikkende knieën. Ik ben een trotse Jood met 3.700 jaar beschavings geschiedenis. Niemand kwam ons helpen toen we stierven in de gaskamers en ovens. Niemand kwam ons helpen toen we streefden om ons land herop te richten. We hebben ervoor betaald. We hebben ervoor gevochten. We zijn ervoor gestorven. Wij zullen ons aan onze principes houden. We zullen ze verdedigen. En, wanneer noodzakelijk, zullen wij er opnieuw voor sterven, met of zonder uw hulp.


Bronnen:

♦ naar een artikelElizabeth Warren: ‘Everything is on the table’ to get Israel to support two-state solution” van 22 oktober 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency [JTA]

Een gedachte over “Citaat: ‘Ik ben geen Jood met knikkende knieën maar een trotse Jood met 3.700 jaar geschiedenis’

  1. Begin heeft alles gezegd wat er gezegd moet worden!

    Biden, Warren, Sanders & de rest v.d. Democratische hypocrieten hebben niets toe te voegen aan de Joods Israelische normen & waarden.

    Miljoenen voor hen hebben op iedere mogelijke manier geprobeert het Joodse volk te vernietigen….en hebben gefaald.

    Iemand zou hen moeten uitleggen dat US onderwerping aan de Moslim ‘normen & waarden’ nooit iets goeds hebben gebracht.

    Like

Reacties zijn gesloten.