Israël zal de grootste delegatie ooit sturen naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio

Plaatje hierboven: Peking, 8 augustus 2008. De roeier Michael Kolganov draagt Israël’s blauw-witte vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen van 2008 in het Nationaal Stadion van de Chinese hoofdstad Peking [beeldbron: Cameron Spencer/Getty Images]

Israël zal zijn grootste delegatie ooit sturen voor de 2020 Olympische Spelen in Tokio. Team Israel zal ongeveer 85 atleten opnemen in 18 sporten voor het vierjaarlijkse evenement in juli, meldde NoCamels voor het eerst.

Israëlische atleten zullen voor het eerst strijden in paardensport en surfen. Andere sporten zijn ritmische en artistieke gymnastiek, fietsen, zeilen en schieten. Twee dozijn van de deelnemers vormen het nationale honkbalteam, dat zich vorige maand als tweede plaatste van zes te kwalificeren teams.

Dit is een te gek aantal deelnemers volgens Israëlische normen,” vertelde Vered Buskila, vice-president van het Olympisch Comité van Israël, vorige week in een interview aan NoCamels. “Dat is iets waarvan we nooit dachten dat het in de nabije toekomst zou kunnen gebeuren.

Israël heeft negen Olympische medailles gewonnen sinds het voor het eerst begon te concurreren in 1952, te beginnen met het zilver van Yael Arad in judo in 1992.

De Olympische Zomerspelen 2020, officieel bekend als de Spelen van de XXXII Olympiade en algemeen bekend als Tokyo 2020, is een aankomend internationaal multisportevenement dat is gepland van 24 juli tot 9 augustus 2020 in Tokio, Japan, met voorbereidende evenementen in sommige sporten vanaf 22 juli.

Plaatje hierboven: De Israëlische delegatie tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen te München op 26 augustus 1972. Onder hen de 11 atleten, die op 5 en 6 september door de Palestijnse terreurgroep Zwarte September werden gegijzeld en vervolgens vermoord. Zwarte September was een splintergroepering van al-Fatah van de voormalige Palestijnse terroristenleider Yasser Arafat. Al Fatah was toen, en is nog steeds, de belangrijkste factie binnen de PLO en wordt sinds 2004 voorgezeten door Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit. Lees hier meer over op Brabosh.com: “40 jaar geleden: Massacre op Olympische Spelen München”.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Israel will send largest delegation ever to 2020 Olympic Games in Tokyo” van 23 oktober 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.