Aalsters carnaval bereid nieuw rondje Jodenbashen voor: de carnavalslintjes zijn al klaar

Het is nu al duidelijk wat hét thema van Aalst carnaval 2020 wordt: joden en Unesco. In de aanloop daarvan hebben carnavalsverzamelaars 150 verschillende carnavalslintjes uitgebracht met een sneer naar Unesco en de Joden.

’Unesco, wa ‘n klucht’, is een van de leuzen. “We lachen niet met de Joden, maar met Unesco”, zegt Kris Vonck (plaatje rechts) van OLG De Kalisjsapkloesjers en de maker van de lintjes met de spotprenten.

Onlangs moesten burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en schepen Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) naar het hoofdkwartier van Unesco in Parijs om uit te leggen dat het carnaval niet antisemitisch is. In december beslist Unesco in Colombia of Aalst carnaval werelderfgoed blijft.

Het Forum van Joodse Organisaties (FJO) ziet in de lintjes enkel “een pure provocatie”. FJO-woordvoerder Hans Knoop:

Bij de praalwagen konden we nog begrijpen dat men de impact op de joodse gemeenschap had onderschat. Dat er nu opnieuw afbeeldingen met dezelfde stereotiepe haakneus worden gelanceerd, is pure provocatie. Dit is onvervalst antisemitisme. Die man gebruikt wel exact dezelfde antisemitische stereotiepe afbeeldingen die tot de concentratiekampen en gaskamers hebben geleid. Datzelfde soort afbeeldingen verscheen in de jaren dertig in Der Stürmer, het nazi-blad bij uitstek.

Plaatje hierboven: Op Aalst Carnaval 2019 viel ook dit jaar de appel niet ver van de boom … Rechts: Antisemitische propaganda in het vooroorlogse Duitsland. De geïllustreerde auto is een denigratie van de Joden tijdens een carnavalsoptocht in Marburg in 1936. “Auf nach Palästina” (stuur ze naar Palestina) klonk het toen er nog niet openlijk over Endlösung werd gesproken. Na de Kristalnacht in 1938 veranderde alles. De mannen in de auto zijn gekleed in anti-semitische stereotypische Joden [beeldbron: Lagis Hessen]


Bronnen:

♦ naar een artikelAalterse carnavlisten lachen oipnieuw met de Joden” van 21 oktober 2019 op de site van VTM Nieuws

♦ naar een artikel “Aalsterse carnavalist lacht opnieuw met joden” van 22 oktober 2019 en een artikel van Rutger Lievens en Cédric Maes “Aalsterse carnavalisten lachen opnieuw met joden en Unesco: ‘Pure provocatie’” van 21 oktober 2019 op de site van Het Laatste Nieuws (HLN)

♦ naar een artikelPersbericht: FJO en CCOJB leggen klacht neer tegen praalstoet “Sabbatjoor 2019” op Carnaval Aalst” van 4 maart 2019 en een artikelUNESCO veroordeelt racistische en antisemitische taferelen op Carnaval Aalst” van 6 maart 2019 en een artikelPERSBERICHT – Het FJO acht nu gesprek met historici en Aalst wenselijk” van 7 maart 2019 op de site van het Forum der Joodse Organisaties (FJO)

6 gedachtes over “Aalsters carnaval bereid nieuw rondje Jodenbashen voor: de carnavalslintjes zijn al klaar

 1. Dat burgemeestertje weet heel goed dat geen Jood zijn hoofd zal komen afsnijden en dus geeft hij opdracht gegeven ‘nog maar eens de antisemitische toer op mannen’ want die gaan niet met Ak47’s of messen komen en ons afslachten.
  Geen verkeerd woord over de islamieten invaders maar terug onvervalst antisemitisme.
  SCHOFTERIG en LAF.

  Like

 2. Jaque Brel: “Domheid is een speklaag rond het hart & de hersenen.

  J.P.Sartre: “Er is een dubbele zon nodig om de bodem van de menselijke domheid te verlichten”.

  M.L.King: “Niets is gevaarlijker dan ‘oprechte’ onwetendheid & ‘gewetensvolle’ domheid”.

  Einstein: 2 dingen zijn oneindig …het universum & menselijke domheid, alhoewel ik het van het universum nog niet zeker weet”.

  “Geen mens is intelligent genoeg om zijn eigen domheid te begrijpen en tegen deze domheid strijden zelfs de goden tevergeefs”.

  Kris Vonck van de OLG & de burgemeester van Aalst: “Wij behoud liever onze domheid dan de kennis van anderen….omdat wij er zoveel van bezitten”.

  De carnavals meute uit Aalst doet hard haar best om al deze stellingen te bewijzen.

  Like

  1. Laatste regel… “meute” zeer goede duiding wat dat zooitje voorstelt en ze zijn er nog trots op ook.
   Een meute is iets dat ongeregeld is en zonder besef van wat dan ook.
   Goede reactie van uw kant (als gewoonlijk).

   Like

Reacties zijn gesloten.