Aan wie behoort het land van Israël? De juridische aspecten van Joodse rechten op het land

Vraag jezelf ooit af waarom gedurende de periode van 30 jaar – tussen 1917 en 1947 – duizenden Joden over de hele wereld op een ochtend wakker werden en besloten hun huizen te verlaten en naar Palestina te gaan?

De meerderheid deed dit omdat ze hoorden dat een toekomstig nationaal thuis voor het Joodse volk werd gevestigd in Palestina, op basis van de verplichting van de Volkenbond onder het document ‘Mandate for Palestine’.

Het ‘Mandaat voor Palestina’, een historisch document van de Volkenbond, legde het Joodse wettelijke recht vast om zich overal in West-Palestina te vestigen, tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee, een recht dat ongewijzigd is in het internationale recht.

Het ‘Mandaat voor Palestina’ was geen naïeve visie die de internationale gemeenschap kort omarmde. Eenenvijftig lidstaten – de gehele Volkenbond – verklaarden unaniem op 24 juli 1922:

Terwijl erkenning is gegeven aan de historische band van het Joodse volk met Palestina en aan de redenen voor de wederopbouw van hun nationale thuis in dat land.

De Volkenbond stelt, omtrent de oorsprong en de aard van het ‘mandaat voor Palestina’, dat:

Elke poging om het recht van het Joodse volk op Palestina, Eretz-Israel, te ontkennen en hen toegang en controle te ontzeggen in het gebied dat door de Volkenbond voor het Joodse volk is aangewezen, een ernstige is inbreuk op het internationale recht. 

Het hele punt van deze schriftelijke oefening is om het Joodse volk van Eretz Israel te bewapenen met Bijbelse, historische en juridische feiten, om de leugens van hun vijanden te bestrijden. Een vijand die illegaal is gemigreerd en is binnengevallen in de Joodse staat Eretz, Israël.

Door Israël voortdurend aan te vallen en te bekritiseren, heeft het Westen islamitische terroristen aangemoedigd om zelfs de westerse landen binnen hun eigen grenzen aan te vallen. Omdat de westerse wereld leiders nodig heeft, proberen deze landen de laffe uitweg te vinden, ze proberen hun gewelddadige islamitische vijand te sussen door Israël de schuld te geven voor hun onwil om vrede te sluiten.

Telkens wanneer Israël bij elke stap vooruit probeert te komen, worden ze geconfronteerd met moord, terrorisme, leugens en bedrog, en een zeer bange en nutteloze Westerse Wereld.

In feite is die hetze jegens Israël gebaseerd op één grote leugen.

Vladimir Lenin: “Een leugen die vaak genoeg wordt verteld, wordt de waarheid.”

Joseph Goebbels: “Als je een leugen groot genoeg vertelt en deze blijft herhalen, zullen mensen het uiteindelijk geloven.

Adolf Hitler: “Als je een grote leugen genoeg vertelt en het vaak genoeg herhaalt, zal het worden geloofd.

Isa Blagden in 1869: “Als een leugen alleen vaak genoeg wordt afgedrukt, wordt het een quasi-waarheid en als een dergelijke waarheid vaak genoeg wordt herhaald, wordt het een geloofsartikel, een dogma en mannen zullen ervoor sterven.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Paul Britto “To whom does the land of Israel belong? – The Western Nations expect the Israelis to make peace with people whose arguments are based upon lies and complete nonsense” van 20 oktober 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Eli E. Hertz “‘Mandate for Palestine’ – legal aspects of Jewish rights” op de site van Israel Forever

Een gedachte over “Aan wie behoort het land van Israël? De juridische aspecten van Joodse rechten op het land

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.